MİLAS
Giriş Tarihi : 23-01-2023 17:45

Mübarek üç aylar başladı.

Hicri Takvim'de peş peşe gelen ve İslam inancında büyük ihtiram gösterilen Recep Şaban ve Ramazan ayları yani İslam terminolojisindeki ifadesiyle üç aylar 2023 yılında 23 Ocak Pazartesi yani bugün başladı.

Mübarek üç aylar başladı.

Milas ilçe müftüsü Yusuf yaşar Milas Medya mikrofonlarına yaptığı açıklamada: ‘’ Biz kullarını Recep, Şaban ve Ramazan’ı içinde barındıran üç aylara kavuşturan Yüce Allah'a hamd ve Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.v.)'e sonsuz salat ve selam olsun.

Üç aylar; içerisinde Recep, Şaban ve Ramazan ayını barındıran feyizli ve bereketli bir maneviyat mevsimidir. Bu aylar dini duygularımızın yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerimizin doruk noktaya ulaştığı günahlardan arınma, sevaplarla bezenme mevsimidir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Milas’lı hemşerilerimizin, âlem-i İslâm’ın mübarek üç aylarını tebrik ediyor; üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi huzura kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını, hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını, bu mübarek gün, gece ve aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.’’dedi.

AdminAdmin