MİLAS
Giriş Tarihi : 11-11-2023 07:01

Milas atasını saygı ve özlemle andı

Milas atasını saygı ve özlemle andı

Milas Atasını Saygı Ve Özlemle Andı
10 kasım 1938 tarihinde yaşamını yitiren Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 85. yıldönümünde Milâs'ta düzenlenen törenle anıldı. tüm yurtta olduğu gibi Milâs'ta da saat 09.05’te çalan sirenlerle hayatın akışı 2 dakikalığına adeta durdu. Ataparkta bir araya gelen Milâs sakinleri ayrıca oluşturulan insan zinciri ile de Atasına saygısını sundu.
10 Kasım Atatürk’ü Anma programında ilk tören Milas Atapark Meydanında gerçekleştirildi. Milas Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı adına Kaymakam Mustafa Ünver Böke, Garnizon Komutanı Albay Muammer Mersincik ve Belediye Başkanı Muhammet Tokat Atatürk anıtına çelenk sundu. Çalan sirenler eşliğinde bulunulan 2 dakikalık saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı sonrasında sona eren resmi çelenk sunma töreninin ardından, ilçedeki siyasi partiler ve STK’lar adına ilçe başkanları ve temsilcileri tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.
Toplantı Ve Düğün Salonunda Öğrencilerin Hazırladığı Oratoryo Takdir Topladı
Törenin ardından anma programı Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmada, Atatürk’ün tüm mazlum milletlere örnek olduğu ve tüm dünyanın saygısını kazanmış bir lider olduğuna vurgu yapıldı.
Resim Şiir Ve Kompozisyon Yarışmalarında Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi
10 Kasım için düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Mustafa Ünver Böke, Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Cumhuriyet Başsavcısı Salih Kılıç tarafından verildi.
Milas Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Oratoryo
Milas Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sunulan 10 Kasım Oratoryosu beğeni ile izlendi.

AdminAdmin