DÜNYA
Giriş Tarihi : 09-10-2022 10:15

Lübnan'da Bankalar Mudilerin Baskınları Nedeniyle Yeniden Kapandı

Lübnan'da, hesapları dondurulan mudilerin düzenlediği baskınlar nedeniyle bankalar yeniden kapatıldı.

Lübnan'da Bankalar Mudilerin Baskınları Nedeniyle Yeniden Kapandı

 

 

Lübnan Bankalar birligi" class="taglink" title="Birliği Haberleri">Birliği, ülkenin farklı bölgelerinde aralarında bir milletvekilinin de bulunduğu mudiler tarafından art arda gerçekleştirilen banka baskınları sonrası bir duyuru yayımladı.

 

Açıklamada, son günlerde bankalara yönelik artan saldırılar ve yaşanan ihlaller nedeniyle 7 Ekim Cuma günü bankaların kapalı kalacağı ifade edildi.

 

Ekonomik krizle boğuşan Lübnan'da mevduatları dondurulan mudilerin birbiri ardına gerçekleştirdiği baskınlar sonrası ülkede 16-26 Eylül tarihlerinde de bankalar kapatılmıştı.

 

Mudilerin banka baskınlarının sürdüğü ülkede son olarak 5 Ekim'de bağımsız milletvekili Sintiya Zarazir, 3 yıldır dondurulan hesabındaki tutarı çekebilmek için bankaya baskın düzenlemişti.

 

AdminAdmin