MUĞLA
Giriş Tarihi : 22-02-2023 16:40   Güncelleme : 22-02-2023 16:55

CHP Aday Adayı Özcan: ‘’Stk’lar Bağış Kampanyası Yapabilmeli’’

Depremler sonrasında meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve dernekler tarafından gerçekleştirilmek istenen bağış kampanyalarına izin verilmesi ile ilgili CHP Milletvekili aday adayı ve Yeminli Mali Müşavir Mehmet Kubilay Özcan açıklama yaptı.

CHP Aday Adayı Özcan: ‘’Stk’lar Bağış Kampanyası Yapabilmeli’’

Ülkemizde ardı ardına meydana gelen depremlerde yaşamını yitiren insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Özcan, bu tür doğal afetlerde meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve derneklerin bağış ve yardım kampanyası düzenlemesine izin verilmesi gerektiğini ifade ederek, bu yardımların devlet otoritesi yanında Bağımsız Denetim yetkisi almış meslek mensupları tarafından da denetlenebileceğini belirtti.

Mevcut yasalara göre, bağış ve yardım kampanyası düzenlemenin mülki idare amirlerinin iznine tabi olduğunu ve yukarıda sayılan kuruluşlara bu hususta izin verilmediğini ifade eden Özcan, son deprem felaketinin halkımızın kötü günlerde ve zor zamanlardaki dayanışma, yardımlaşma, birlik olma duygusunun çok güçlü olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

Halkımızın meslek odaları ile sivil toplum kuruluşlarına güven duyduğunu ve destek verdiğini belirten Özcan şöyle konuştu:

“Yardım kampanyalarıyla ilgili izin verilmesi konusundaki düzenlemelerin gözden geçirilmesi gerekmektedir. Bu amaçla dernekler, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının kampanya düzenlemelerine olanak sağlanmalıdır. Bağış kampanyaları devlet tarafından denetim izin ve yetkisi verilen meslek mensupları tarafından da denetlenebilir. Bu yöntem şeffaflığın sağlanmasına, suistimalleri önlemeye yöneliktir. Olası kötü niyetli işlemler etkin bir denetim sistemiyle önlenebilir. Ülkemizde, kamunun denetim elemanları dışında, denetim alanında uzmanlaşmış Bağımsız denetim yetkisine sahip Yeminli Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler vasıtasıyla hızlı ve etkin şekilde kampanya düzenleyen kurum ve kuruluşların hesapları denetlenebilir.”dedi.

AdminAdmin