SİYASET
Giriş Tarihi : 15-12-2023 14:13

Çayırlı; ‘’Milas’ta Park Yeri Ciddi Sorun’’

Çayırlı; ‘’Milas’ta Park Yeri Ciddi Sorun’’

İYİ Parti Milas Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çayırlı, adaylık açıklamasının ardından saha çalışmalarını sivil toplum kuruluşlarına yönelik ziyaretleriyle sürdürdü.
İYİ Parti Milas Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çayırlı, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal, Milas Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Gezgin, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Ziraat Odası Başkanı Kahraman Akar’ı ziyaret etti.


Ziyaretin ilk durağında Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal ile bir araya gelen İYİ Parti Milas Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çayırlı, Oda başkanı Paskal’dan şoför esnafının sorunları hakkında bilgiler aldı.
Milas’ta trafik sorunun son yıllarda büyük artış gösterdiğini belirten Çayırlı; “Özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik yoğunlu had safhaya ulaşıyor. Park yeri ciddi boyutlarda… Toplu taşıma araçlarının sayısı ve güzergahlarındaki değişiklikle, Milaslıları toplu taşıma araçlarına yöneltmeli, hatta özellikle bisiklet kullanımını yaygınlaştırmalıyız. Bunun için kent merkezindeki bazı caddelerin tek yöne dönüştürülmesi son derece önem taşıyor. Bu değişimi ancak ve ancak yerel yönetim ile Oda’nın işbirliği ve birlikte yapılacak proje ile mümkün. Elbette ilçenin ulaşımdaki sorunları sadece bunlardan ibaret değil. Bugüne kadar şoför esnafı gerçek manada dinlenmedi, istek ve talepleri alınmadı, sorunları tam anlamıyla masaya yatırılmadı. Bu konuda Sayın başkan sizlerin nezdinde tüm şoför esnafı hemşehrime söz veriyorum. Sizlerle birlikte hareket etmekten bir an bile tereddüt etmeyeceğim. Sizlerin hangi şartlarda, kiminiz banka kredisiyle, kiminiz baba-dededen kalma zeytinlikleri, tarlayı satarak bu araçları aldınız. Sürekli artan mazot fiyatı, dövize bağlı yedek parça, servis ve işçilik ücreti, vergi ve harçlarla boğuşuyorsunuz. Bu kentin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olmanıza rağmen sesinizin yeteri kadar duyulmadığını da söylemek yanlış olmaz.
Parti genel merkezimizin aday göstermesi, Milas halkının da teveccühleriyle 31 Mart akşamı seçimden zaferle çıkmamız halinde yaşadığınız sıkıntılar, benim birincil önceliğim olacaktır” dedi.
Başkan dayı Çayırlı’ya hem ziyareti, hem de şoför esnafının sorunlarına gösterdiği duyarlılık adına teşekkür eden Milas Şoförler ve Otomobilciler
Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal, Çayırlı’ya ve arkadaşlarına başarılar diledi.
Şoförler Odası’nın ardından Milas Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Gezgin’i ziyaret eden Aday Adayı Çayırlı ve arkadaşları, başarılı yönetim anlayışı, birliğin kurumsal yapıya kavuşması için ciddi emek veren Başkan Gezgin ve tüm arkadaşlarını tebrik ederek teşekkür ettiler.
Süt Birliği’nin ardından MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret eden Çayırlı, Milas’ın ülkede ve Avrupa’da tanınması, zeytin ve zeytinyağı, Milas’ın otlu böreği, çaykama ve diğer ürünlerinin tanıtılması yoluyla kentin tanıtımına katkı sağlayan Başkan Özer ve tüm MİTSO Meclis üyelerine teşekkür ederek, göreve gelmesi halinde belediye ile MİTSO’nun daha fazla işbirliği içinde olacağını söyledi.

AdminAdmin