EĞİTİM
Giriş Tarihi : 15-12-2023 14:12

Menteşe’de “Tecrübe Paylaşımı Programı” düzenlendi

Menteşe’de “Tecrübe Paylaşımı Programı” düzenlendi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi B Salonunda düzenlenen Programa İl Müftüsü Yaşar Çapçı, İlçe Müftüleri, kurum müdürleri  ile İmam Hatipler ve Müezzin Kayyımlar katıldı.
Diyanet İşleri Uzmanı Ramazan Dağlı’nın moderatör olarak yer aldığı, Gazi Antep Şehit Kamil Ukkaşe Bin Mihsan Camii İmam Hatibi  Yunüs İnan ve Tokat Merkez  Taşlı Çiftlik Fatih Camii İmam Hatibi Mustafa Çakırtaş’ın sunum gerçekleştirdiği program,  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hastane Mescidi İmam Hatibi Hafız Burak Şekercioğlu’nun  Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından selamla konuşması yapan Menteşe İlçe Müftüsü Dr. Ertuğrul Akın, Dini Hizmet alanlarının  en değerlilerinden biri olan camii ve hayatın iç içe yapılar olduğunu bunu diri tutmada en büyük görevin İmam Hatipler ve Müezzinlere düştüğünü dile getirdi.
Tecrübe paylaşımlarının bu alanda önemli olduğunu belirten Müftü Akın, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından  projeleri takdir toplayan ve hayata dokunan hocaları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.
Müftü Akın’ın konuşmasının ardından tecrübe paylaşımı seminerlerine geçildi.
 İlk Olarak Moderatör Diyanet İşleri Uzmanı Ramazan Dağlı yaptığı konuşmada  Peygamber makamı olan İmam Hatiplik görevinin kutsallığından bahsetti.
Dağlı,  İnsanların  yayatına  dokunmada en güzel görevlerden birinin İmam Hatiplik ve Müezzinlik olduğuna dikkati çekerek, görevin sorumluluğu ile hareket etmenin önemine değindi.
Duygusal olarak devam ettiği konuşmada yaşadığı hatıraları katılımcılarla paylaşan Dağlı, bir çok kişinin  basit davranışlarla gönüllerini kazanmanın mümkün olduğunu belirtti.
Gençlik Çalışmaları adlı sunumu gerçekleştiren  Gazi Antep Şehit Kamil Ukkaşe Bin Mihsan Camii İmam Hatibi  Yunüs İnan ve  Yolumuz Camiden Geçer sunumunu paylaşan Tokat Merkez  Taşlı Çiftlik Fatih Camii İmam Hatibi Mustafa Çakırtaş, camilerinde verdikleri hizmetleri ve tecrübelerini Muğla’nın çeşitli ilçelerinden gelen İmam Hatipler ve Müezzin Kayyımlar ile paylaştı.
Program sonunda teşekkür konuşması yapan Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı da güzel bir programla cami toplum eksenli tecrübe paylaşımlarını din görevlileri paylaşan misafirlere teşekkür ederek, projeleri olan hocaların mutlaka bunları hayata geçirmesi için kendileri ile irtibata geçmelerini talep etti.
İslam’ın en önemli hizmet alanlarından olan Camilerde halkla birlik ve beraberliğin önemine değinerek, bu konuda hizmeti kendisine şiar edinen görevlilere teşekkür etti.
Program Toplu Fotoğraf çekimi ile sona erdi.

AdminAdmin