KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 11-10-2022 13:20

8. GÖKTEPE (BELENYE) KÜLTÜR VE DAYANIŞMA ŞENLİĞİ BAŞLIYOR

Göktepe Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Göktepe (Belenye) Kültür ve Dayanışma Şenliği 15 Ekim 2022 Cumartesi Günü başlıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek olan şenlik kapsamında yöresel ürünlerin tanıtımı ve satışı, halk oyunları gösterileri, konser, şiir dinletisi ve sportif faaliyetler yapılacak.

8. GÖKTEPE (BELENYE) KÜLTÜR VE DAYANIŞMA ŞENLİĞİ BAŞLIYOR


Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş şenliğin bölgenin tanıtımına önemli bir katkı sağladığını belirterek, “Göktepe kendine has yaşam kültürü olan bir mahallemiz. Bu güzel kültürü yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak adına da her yıl Göktepe Şenlikleri düzenleniyor. Şenlik kapsamında Göktepe Mahallemizin yöresel ürünleri de tanıtılarak yerel üreticilerimize destek olunuyor. Menteşe Belediyesi olarak paydaşım olduğumuz şenlik ile Göktepe kültürünü yaşatacak ve gelecek kuşaklara aktaracağız. 8. Göktepe Kültür ve Dayanışma Şenliği’ne tüm halkımızı bekliyoruz.” dedi.  

8. Göktepe (Belenye) Kültür ve Dayanışma Şenliği’ne katılmak isteyen vatandaşlar için 15 Ekim 2022 Cumartesi Günü (Etkinlik Günü) Muğla Büyükşehir Belediyesi Otobüsleri saat: 08.00 – 22. 30 arası Orhaniye Mahallesi önünden ücretsiz olarak sefer düzenleyecektir.

ŞENLİK PROGRAMI
11.00-  Kortej Yürüyüşü
Toplanma Yeri (Köy Kahvesi Önü)
Muğla Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi ve Göktepeli Kadınların Yöresel Halk Oyunları gösterisi (Köy Meydanı)
13.00 – Köy Ürünlerinin Tanıtımı ve Satışı (Şehit Jan. Uzm. Çvş.Berkant Şara İ.Ö. Okulu Önü)
13.00 – 15.00 – Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Aktiviteleri (Şehit Jan. Uzm. Çvş.Berkant Şara İ.Ö. Okulu Önü) Spor Etkinlikleri – Gençlik Merkezi Etkinlikleri
İzmir Karşıyaka Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterisi
19.30 – Akşam Programı (Şehit Jan. Uzm. Çvş. Berkant Şara İ.Ö. Okulu Önü)
İzmir Karşıyaka Belediyesi Müzik Topluluğu Konseri ve Halk Oyunları Ekibi gösterileri
Saadettin Özbek – Şiir Dinletisi
22.30 – Kapanış

AdminAdmin