MARMARİS
Giriş Tarihi : 17-03-2023 06:52

Zabıta Ekipleri Pazar ve Hal Denetimleri Yaptı

Marmaris Belediyesi Zabıta ekipleri, vatandaşların sağlıklı gıda tüketimini sağlamak ve güvenilir alışveriş yapabilmeleri için pazaryerleri ve halde denetimler gerçekleştirdi.

Zabıta Ekipleri Pazar ve Hal Denetimleri Yaptı

Denetimler kapsamında, merkez pazaryerinde bulunan tezgahlarda, manav ve balıkçılarda; fiyatlandırma ve işgaliyeler kontrol edildi. Ayrıca, kasaplar da denetimler kapsamında yer aldı ve etiketlerinin yanı sıra bağlı bulundukları odaların tarifeleri de kontrol edildi.

Zabıta ekipleri, denetimler sırasında hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını da kontrol etti. İşletmelerde bulunan son kullanım süreleri, muhafaza koşulları ve saklama koşulları da incelenerek gıda güvenliğini muhafaza etme riskleri en aza indirildi. Denetimlerde, olası bir sağlık sorununun önüne geçmek için işletme sahiplerine gerekli uyarılar yapıldı ve eksikliklerin sağlanması için süre verildi.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, ilçe sakinlerinin sağlık ve güvenli gıda tüketimi için belediye olarak denetimlerini sıkı bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirterek, "Vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketimlerini önceliğimiz. Vatandaşlarımızın alışverişlerini güvenli şekilde yapmalarını hedefliyoruz" dedi.

AdminAdmin