MUĞLA
Giriş Tarihi : 20-02-2023 14:50

Yurtlarımız Depremzede Vatandaşlarımızın Hizmetinde

Yurtlarımız Depremzede Vatandaşlarımızın Hizmetinde


Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilimizde büyük kayıplara ve yıkımlara sebep olan 7,7 ve 7,6’lık iki büyük depremde, yaklaşık iki haftayı geride bırakmış bulunmaktayız.
Depremin olduğu ilk andan itibaren Muğla Valimiz Sayın Orhan Tavlı’nın talimatları ile geniş çaplı bir toplantı yapılmıştır. Toplantıda, İlimizin tüm üst düzey görevlileri hazır bulunarak, arama-kurtarma, araç- teçhizat ve personel ihtiyacı ile bölgeye sevk işlemleri başlamıştır. Özellikle depremin gerçekleştiği ilk hafta teçhizat ve personel yoğunluklu çalışmalar hızla devam ederken ardından, deprem bölgesinde barınma sorunu yaşayan vatandaşlarımız için çalışmalara başlanmıştır.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile; Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan öğrenci yurtları depremzede vatandaşlarımız için kullanıma açılmıştır.
Bu kapsamda ilimizde bulunan GSB yurtları depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte revize edilmiştir. Depremzede vatandaşlarımızın, yemek, yatacak yer ve yemek ihtiyaçları sorunsuz ve aksaksız bir biçimde idame ettirilmiştir. 
Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı İsmail Soykan Başkanlığında, GSB Turgut Reis Yurdunda; Vali Yardımcısı Murat Sarı, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş ve yetkililerin katıldığı bir toplantı gerçekleşmiştir. Toplantıda, depremzede vatandaşların ihtiyaçları ve sorunları ile ilgili konular konuşulmuş ve anlık durum bilgilendirmesi yapılmıştır. 
Devletimiz depremzede vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını en kısa vadede ve en güvenli bir biçimde sağlamaya devam etmektedir. Muğla Valiliği olarak geleceğe güvenle bakabilmek ve  umut tazelemek için gün sayan vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları için her zaman hizmete hazırız ve onların yanındayız.

AdminAdmin