MARMARİS
Giriş Tarihi : 14-03-2023 14:22

Yunus Park Tamamen Kapatıldı

Marmaris’te gösteri ve terapi amaçlı işletilen ve beş yunusun art arda hayatını kaybettiği Onmega Dolphin Park açılmamak üzere kapatıldı.

Yunus Park Tamamen Kapatıldı

Yunuslara Özgürlük Platformu ve Hayvan Hakları İzleme Komitesi'nin başlattığı hukuki mücadele sonucu kapatılan yunus parkı tesis sahiplerine ise denetimlerle yükümlü bakanlık tarafından hiçbir cezai yaptırım uygulanmadı.

Yasadışı şekilde inşa edilen platformların kaldırılması için yetkili kurumların açtığı davanın tesis aleyhine sonuçlanmasıyla da deniz içindeki tüm yapılar tamamen söküldü.

Öte yandan hayvan hakları örgütleri, delillerle ortaya konan yasadışı uygulamalara karşı, ilgili bakanlık yetkilileri ve veteriner klinikleri hakkında "görevini kötüye kullanma" suçundan şikayette bulunacak.

YÖP ve HAKİM yaptığı suç duyurusunda, hayatta kalan iki yunusun acilen sağlık kontrolünden geçirilerek koruma altına alınmasını talep etmiş, ancak tesis kapatılmadan aylar önce Antalya'daki bir başka yunus gösteri merkezine gizlice götürüldüğünü öğrenmişti. Yapılan açıklamada, Dolphinland adlı yunus parkına transfer edilen Eva ve Daisy adlı yunusların sağlığından şüphe edildiği bildirildi.

AdminAdmin