MİLAS
Giriş Tarihi : 15-11-2022 14:10

Yazıklar Olsun!

Milas Dr. Mete Ersoy ilkokulu hafta sonu yapılan yıkım çalışmalarıyla enkaza dönüştü. Yaklaşık 1 yılı aşkın süredir boş bekleyen binanın yıkımında sınıflardaki sıra ve masalar yazıklar olsun dedirtti.

Yazıklar Olsun!

1994 yılında Merhum Doktor Mete Ersoy tarafından yaptırılan Doktor Mete Ersoy İlkokulu’nun deprem riski taşıyan okul olarak tespit edilmesi sebebiyle boşaltılmasından ardından hafta sonu yıkım çalışmaları başladı.

2020 yılında riskli deprem hattında bulunan Muğla ve çevresinde yaşanan depremlerin ardından başlatılan deprem tahkik raporları çerçevesinde 1994 yılında Merhum Doktor Mete Ersoy tarafından yaptırılan Doktor Mete Ersoy İlkokulu’nun Denizli Üniversitesi tarafından 2021 Mayıs ayında alınan numuneler sonucunda deprem riski taşıyan okul olarak tespit edildiği, deprem tahkik raporları kapsamında öğrencilerin eğitim öğretim yapmalarına imkân vermediği ve tehlikeli olacağı sebebiyle yıkımına karar verilmişti. Yaklaşık 1 yıl önce boşaltılan ve öğrencileri Merkez İlkokulunda ikili öğrenime göre eğitime başlayan okulun boşaltılan binası ise yıkımda vicdanları sızlattı. Yıkım enkazı sınıflarda sıra ve masalar dururken devam etti.

Milli eğitimde görevli bir vatandaşın enkaz altından sıraları taşımaya çalışması ve enkaz altında kaldığı için hurdaya dönen sıraların neden bırakıldı sorusuna okul müdüresinin verdiği cevap ise oldukça basit, “unutulmuş”.

Devletin kurumunda böyle bir ihmalin oluşmasında sebep olanların onlarca sıra ve öğretmen masasının hurdaya dönmesini sağlayanlara, milletin emanetine ihanet edenlere sadece  diye biliyoruz.

AdminAdmin