MİLAS
Giriş Tarihi : 22-10-2023 15:42

Uzay Serüvenin İlk Gösterimi Hayal Kafe’de

Uzay Serüvenin İlk Gösterimi Hayal Kafe’de

Uzay Serüvenin İlk Gösterimi Hayal Kafe’de

Milas Remzi Ozan Mehmet Kadıoğlu Özel Uygulama Okulu bünyesinde hayata geçirilen (Engelsiz) Hayal Kafe’de bir dizi etkinlik yapılacak.
23 Ekim Pazartesi günü saat 10:00'da Menteş Mahallesi’nde Milas Remzi Ozan Mehmet Kadıoğlu Özel Uygulama Okulu bahçesinde faaliyet gösteren Engelsiz Hayal Kafe’de gerçekleştirilecek etkinlikte, (Engelsiz) Hayal Kafe'nin tanıtımı, öğrencilerin kahvaltı servisleri, "Empati Projesi"nin tanıtımı ve okul atölyelerinde üretilen ürünlerin tanıtımı gerçekleşecek.
Etkinlikte ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü Proje ekibi tarafından Milas’a kazandırılan Avusturalya Büyükelçiliği (DAP) hibe programı kapsamında hazırlanan “Uzay Serüveni Projesi (planetaryum)” tanıtımı sonrası program sona erecek.


“Uzay Serüveni Projesi (planetaryum)” Hakkında
2022-2023 Eğitim Öğretim yılında Avustralya Büyükelçiliği (DAP) hibe programı kapsamında Müdürlüğümüz 10.000,00 Avustralya Doları almaya hak kazanmıştır. “Uzay Serüveni Projesi” kapsamında ilçemize kazandırdığımız Planetaryum sisteminin ilk gösterimi ve proje açılışı KYK Yurdunda kalan küçük misafirlerimiz (depremzede)  için yapıldı. Projemizde 4-6 yaş arası 25 erkek çocuk, 25 kız çocuk; 7-11 yaş 2972 erkek çocuk , 2778 kız çocuk; 8-14 yaş 1332 erkek çocuk, 1427 kız çocuk; toplamda 8559 öğrenciye Planetaryum uzay ve gökyüzü eğitimi verilmiştir. 56 köy okuluna ve KYK yurduna Müdürlüğümüz Strateji Geliştirme Hizmetleri tarafından ziyaretleri gerçekleştirilmiştir. Çalışılan anketler sonucunda projenin öğrenci memnuniyet oranı %100 olarak belirlenmiştir. Planetaryum ile ilk defa karşılaşma durumu %98, uzay ve gökyüzüne olan ilginin artma oranı %95 olarak belirlenmiştir. Proje süreci başvuru hariç toplam 5 aydır. Fakat proje içeriği olarak sürdürülebilirliği yüksek bir proje olduğundan dolayı ilerleyen dönemlerde de faaliyetlerin devamı planlanmaktadır.

AdminAdmin