FETHİYE
Giriş Tarihi : 08-12-2022 15:19

ÜRETİCİLERE ZEYTİN FİDANI DESTEĞİ SÜRÜYOR

Fethiye Ziraat Odasının çiftçilere ve üreticilere zeytin fidanı desteği devam ediyor. Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit; yeni zeytin fidanlarının geldiğini belirterek, açıklamada bulundu.

ÜRETİCİLERE ZEYTİN FİDANI DESTEĞİ SÜRÜYOR

 

 

 

 

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit açıklamasında “Vatandaş ve çiftçilerimiz bir aydır soruyor, zeytin fidanları ne zaman gelecek, narenciye fidanları ne zaman gelecek diye. Tabi yağmurun yağması gerekiyordu. Yağmurlar yağdıktan sonra bu fidanların yerinden oynatılması gerekiyor. Yağmurlar yağdıktan, fidanlar açtıktan sonra fidanlarımızı Nazilli Bozdoğan’dan yerinden oynatıp, yükletip geldik. Fethiye Ziraat Odası’nın bahçesine yerleştirdik” ifadelerini kullandı.  

 

Açıklamasını sürdüren Oda Başkanı Karayiğit, “Çiftçilerimize, kendi evinin önünde bir iki fidan yetiştirmek isteyen Fethiyeli vatandaşlarımıza buradan duyurmak istiyoruz. Zeytin fidanlarımız iki boydur. Bir buçuk ve iki yaşındadır. Narenciye çeşitlerimiz, portakal, Washington, limon ve yediveren limon, kremantin, mandalina çeşitlerimiz bulunmaktadır. Almak isteyen her vatandaşımız, Fethiye Ziraat Odasından gelip temin edebilirler. Yani bunu temin etmek için, illa Ziraat Odası kaydı veya çiftçi belgesi gerekmemektedir. Kayıtsız olan Fethiyeli hemşerilerimizde gelip, ücretini ödeyip, alabilirler” dedi.

AdminAdmin