MUĞLA
Giriş Tarihi : 29-01-2023 20:07

Ülkü Ocakları Datça İlçe Başkanlığı açıldı

Ülkü Ocakları Datça İlçe Başkanlığı açıldı

Ülkü Ocakları Datça İlçe Başkanlığı açıldı

Muğla Ülkü Ocakları Datça İlçe Başkanlığı düzenlenen törenle açıldı. 
Muğla Ülkü Ocakları İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Datça İlçe Başkanlığının açılışının Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ında katıldığı törenle yapıldığı kaydedildi.
Ülkü Ocakları Datça İlçe Başkanlığına Ali Eren'in  atandığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Açılışımıza katılan Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanımız Oğuzhan Teke ve yönetimine, Ülkü Ocakları Ortaca İlçe Başkanımız Gökhan Özdel ve yönetimine, Ülkü Ocakları Yatağan İlçe Başkanımız Rafet Adıyaman ve yönetimine, MHP Muğla İl Başkanımız Oğuz Akarfırat ve yönetimine, MHP Datça İlçe Başkanımız Gökhan Akyel ve yönetimine, MHP Menteşe İlçe Başkanımız Talat Uğurlu ve yönetimine ve tüm ülküdaşlarımıza teşekkür ederim. Datça’mıza hayırlı uğurlu olsun. Allah utandırmasın. Varolsun Ülkü Ocakları". 
Ülkü Ocaklılar Muğla İl Başkanı Samet Yüce de yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden beri il yönetimi, ilçe başkanlıkları ve tüm ülküdaşlarıyla birlikte geceyi gündüze katıp görev ve sorumlulukların bilinciyle hareket ederek Milliyetçi Ülkücü harekete zerre katkı sağlamak için uğraştıklarını söyledi.
Yüce, üstlerine aldıkları sorumlulukların eksiksiz yerine getirilmesinin kendilerinin ülkücü şehitlere karşı olan boyun borcu olduğunu dile getirerek, "İnanmışlığın ve fedakarlığın adı olan Ülkücülük sadece dilde söylemler ile değil bizzat yaşayarak ifa edilmelidir. Lider Teşkilat Doktrin üçlüsünü eksiksiz bir biçimde hayat felsefesi haline getirdiğimiz taktirde bu davaya canla başla mücadele etmenin önünde hiçbir engel duramayacaktır. Ülkücü hareket 50 yılı aşkın süredir baskı ve işkencelerle bitirilmeye çalışılsa da her badireden daha güçlü çıkmıştır. Türlü baskılara, işkencelere, zorluklara rağmen bir an olsun yılgınlık göstermeyen ağabeylerimize çok şey borçluyuz. Onların bu direncinin sebebi davaya inanmışlık, ülküye sevdalarıydı. Aynı inanç ve sevda bugün Ülkü Ocaklarında halen devam etmektedir." diye konuştu.
İleride devlet içerisinde ülkücü kadrolar ideallerinin yegâne dayanağının Ülkü Ocaklılar olduğunu vurgulayan Yüce, şöyle devam etti:
"Dolayısıyla donanımlı ve bilinçli bir genç yetiştirmenin bugünün şartı ile ne kadar zor olduğunu görebiliyoruz. Çok şükür ki Türk Gençliği üzerinden hesap yapanların hesabını bozuyoruz bozmaya da devam edeceğiz. Az önce de ifade ettiğim gibi sadece dilde söylemlerle bir anlam ifade etmeyecek olan Ülkücülük bir yaşam tarzıdır. Ülkü Ocaklarında yetişen her kardeşimiz hal ve hareketleri, söylemleri fikirleri ve yaşantısıyla batının küreselleşmiş, tek bir tarz gençlik dayatmasına karşı milli ve manevi değerleri, devlet ve millet sevgisini gönlünün başköşesinde yer ederek yozlaşmanın tam karşısındadır. Hepimizin yetişmesinde, kişilik ve karakterlerimizin oturmasında başrol oynayan Ülkü Ocakları artık Datça ilçemizde de gençlerimizin devletine, milletine ve ailelerine daha faydalı bir birey olma yolunda birleştirici bir çatı, bir yuva olacaktır." 
Yüce, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “Ülkü Ocakları yaşatılmalıdır, çünkü Ülkü Ocakları hepimizin yetiştiği kutsal bir ocaktır” sözünü hatırlatarak, Ülkü Ocakları İl Başkanı olduğu süre boyunca tüm Muğlalı gençlere hem davayı öğretmek hem de hayata sağlam adımlarla basabilmelerine vesile olabilmenin boynunun borcu olduğunu dile getirdi.
Yüce, "Teşkilatta bulunan her kardeşimden bilhassa ricamı Başbuğumuzun şu sözleri ile ifade etmek istiyorum; 'Hepiniz birer Türk Bayrağısınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin yere düşürmeyin.' Birbiriniz arasında haset ve fitneye düşmeyin. Her zaman inanarak söylemiş olduğum bir sözü sizlerle paylaşmak istiyorum; 'İki inanmış ülkücünün iki bardak çay ile çözemeyeceği bir problemi yoktur' Dolayısıyla birbiriniz arkasında dağ gibi durun birbirinizi sevin. Başbuğumuzun 'bizim yolumuz dikenlidir, ayağını seven gelmesin' sözü davanın kolay olmadığını ifade etmektedir. Dolayısıyla bu yola çıkacak her arkadaşımız Milliyetçi Ülkücü harekete yakışır bir birey olmak adına fedakârlık etmekten geri durmamalıdır. Emin olun ki bu kutlu dava kendisini yaşatmak adına hizmet eden fedakârlık eden bedel ödeyen hiç kimseyi unutmamış ve unutmayacaktır. Yapmış olduğunuz hizmetleri kul unutsa da Cenab-ı Allah unutmaz bundan emin olabilirsiniz." ifadelerini kullandı.
Açılış öncesi yapmış oldukları Datça ziyaretinde hizmet binasının hazır hale gelmesi sürecini bizzat yakından takip etme fırsatı bulduklarını belirten Yüce, şunları kaydetti:
"Ülküdaşlarımızın kısa sürede vermiş oldukları insanüstü çabaya bizzat şahit olduk. Emeği geçen tüm Ülküdaşlarımıza Genel Başkanımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım Beyefendilerin ve şahsımız teşekkürlerini iletiyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bu kutlu davada bugün itibari ile bizlerle birlikte yol yürüyecek olan Ali Eren başkanımıza da yeni görevini tebliğ ediyor ve başarılar diliyorum. Eminim ki Datça Ülkü Ocakları Liderimizin izinde, Genel Başkanımızın emrinde, İl başkanlığımızın her daim milim sapmadan yanında olarak çeşitli başarılara imza atacaktır. Cenab-ı Allah utandırmasın. Sözlerime son vermeden önce bu güzel ve anlamlı günümüzde bizleri yalnız bırakmayan İlçe Ocak Başkanlarıma, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanıma ve yönetimine, Milletvekili aday adayımıza, Milliyetçi Hareket Partisi Datça İlçe Başkanıma ve yönetimine, Milliyetçi Hareket Partisi Menteşe İlçe Başkanıma ve yönetimine ayrıca geçmişten bugüne Datça Ülkü Ocaklarına hizmet etmiş tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun, Cenab-ı Allah’a emanet olun. Ne Mutlu Türküm Diyene."

AdminAdmin