SİNEMA
Giriş Tarihi : 08-06-2023 11:43

TÜRK HACKER’IN GERÇEK HİKAYESİ “GERİ SAYIM” FİLMİNİN FRAGMANI YAYINLANDI

TÜRK HACKER’IN GERÇEK HİKAYESİ “GERİ SAYIM” FİLMİNİN FRAGMANI YAYINLANDI

 

Türkiye’de 1357 yıl alarak en yüksek cezalardan biri olarak tarihe geçen Türk hacker “Wind”in gerçek hikayesinden uyarlanan filmin yapımcılığını Diopter- Metropol yapım ortak yaparken proje tasarımı Levent Cengizhan’a ait.  Yönetmen koltuğunda Aykut Taşkın’ın oturduğu film 30 Haziran’da vizyona giriyor.

Çetin Büyükakın’ın kaleme aldığı senaryonun oyuncu kadrosunda ise Yosi Mizrahi, Hakan Bilgin, Batuhan Soyaslan, Metin Pıhlıs, Hilmi Deler ve Özgür Balakar gibi ünlü isimler yer alıyor. 

AKSİYON SAHNELERİ İÇİN RUSYA’DAN ÖZEL EKİP GELDİ

2023’ün yüksek bütçeli işlerinin arasına giren “Geri Sayım” filminin aksiyon sahneleri için Rusya’dan özel ekipler gelirken trafiğe kapalı alanda düzenlenen yarış sahnelerinde “Gönder Gelsin” şarkısıyla son dönemlerin çıkış yapan ünlü rap şarkıcısı Ramiz’in de sahneleri olduğu görülüyor. 

Filmin konusu;

Gerçek hikayeden uyarlanan filmde “Wind” lakabı ile tanınan Türk hacker 1357 yıl ceza almasına sebep olan bir intikam planını hazırlamaya başlamıştır. Yıllar süren planlar sonrasında önce babasının ölümüne neden olan ünlü iş adamının holding hesaplarına ve bilgisayarlarına sızmış ardından sistemi çökertmiştir.

Bu sırada fenomen olan Tuğba’ya olan önce platonik başlayan aşkı, onu uzaktan koruması ile birlikte Tuğba’da da merak uyandırmaya başlamıştır. 

Zaman zaman aynı ortamda olmalarına rağmen kimliğini Tuğba’ya belli etmeyen Wind, Pembe tavşan lakabı ile sosyal medyada fenomen olan Tuğba’yı üzen herkese savaş açmış, onunla uğraşan şarkıcıların özel videolarını ele geçirerek basına servis etmiştir. Tuğba’dan hoşlandığını düşündüğü Doruk isimli gencin evine kameralar yerleştirmiş, aşık olduğu kadına zarar verebilecek herkesin korkulu rüyası olmuştur. 

Hem kaybettiği babasının öcünü almak hem de sevdiği kadının itibarını korumak için çıktığı bu intikam yolunun sonunda yakalanarak 1357 yıla çarptırılan “Wind” lakaplı Türk hackerın merak edilen hikayesi 30 Haziran’da izleyicisiyle buluşuyor.

AdminAdmin