TÜRKİYE
Giriş Tarihi : 25-10-2023 19:13

TİMBİR, Azerbaycan’da Medya Geliştirme Ajansı ile toplandı.

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ve beraberindeki heyet, Azerbaycan'daki Medya Geliştirme Ajansı yetkilileri ile buluştu.

TİMBİR, Azerbaycan’da Medya Geliştirme Ajansı ile toplandı.

Ziyaretçi olarak, Türk İnternet Medya Birliği Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa'nın yanı sıra TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir, TİMBİR Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Azerbaycan Temsilcisi Agil Alesger ile Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi Tuğrul Allahverdili, Medya Geliştirme Ajansı'nda bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda, Medya Geliştirme Ajansı İcra Direktörü Ahmet İsmayilov, Azerbaycan'da medya alanında yapılan reformların doğası, Medya Kanunu'nun amaçları, medya konularının ekonomik bağımsızlığının güçlendirilmesi, medya kuruluşlarının ekonomik bağımsızlığının artırılması, gazetecilerin ve toplumun profesyonelliği, sorumlulukları ve medya okuryazarlığının artırılması gibi konularda kapsamlı bilgi sundu ve ülkenin gelişmelerinin dünya toplumuna iletilmesinin önemini vurguladı.

Türk İnternet Medyaları Birliği Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, derneğin faaliyetleri hakkında detaylı bilgi verdi ve ortak projelerin gerçekleştirilmesi için etkin ve karşılıklı iş birliği ilişkilerinin kurulmasına vurgu yaptı.

Toplantıda, Türk devletleri arasında medya alanında işbirliğinin artırılması için karşılıklı fikir alışverişi yapıldı.

AdminAdmin