TURİZM
Giriş Tarihi : 04-04-2023 11:58

Stratonikeia ve Lagina Sezona Erken Başladı

Yatağan sınırları içerisinde bulunan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve önemli arkeolojik çalışmaların yürütüldüğü Gladyatörler Kenti olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti ve Lagina Antik Kenti, tüm dünyanın ilgi duyduğu ören merkezlerinden birine dönmüş durumda.

Stratonikeia ve Lagina Sezona Erken Başladı

Gladyatörler Kenti olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı ve restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Muğla Valiliği ve Yatağan Belediyesi’nin destekleriyle devam ediyor.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve önemli arkeolojik çalışmaların yürütüldüğü Gladyatörler Kenti olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti, tüm dünyanın ilgi duyduğu bir yere dönüşüyor.

Kazı çalışmalarını yürüten kazı sorumluları yapılan kazı ve restorasyon çalışmaları sonucu bölgenin ilgi merkezi haline gelmeye başladığını, kazı alanına ulaşımın çok kolay olması ve tüm dönemlerin bir arada görülmesi ve köy meydanında ziyaretçilerin oturabilmesi özellikle ülkemize gelen yabancı turistleri hayran bırakıyor açıklamasında bulundular.

Bölge 2023 yaz sezonunun ilk ziyaretçilerini de kabul etmeye başladı. Amerika ve Romanya’dan gelen ilk turist kafilesi Stratonikeia ve Lagina Antik kentlerini çok beğendiklerini ifade ederek yetkililerden bölgenin turizm kitapçıklarında daha çok tanıtılmasının gerektiğini söylediler.

Kafile daha sonra Akyaka’yı da ziyaret ederek tekne turunun ardından Antalya’ya hareket ettiler.

AdminAdmin