MUĞLA
Giriş Tarihi : 18-08-2022 14:49

Sezon bitti, Bodrum’un durumu içler acısı !

Sezon bitti, Bodrum’un durumu içler acısı !

Sezon bitti, Bodrum’un durumu içler acısı!

 

Bodrum’da görev yapan basın mensuplarıyla buluşan MHP Bodrum İlçe Başkanı İbrahim Bilgi, önemli açıklamalarda bulundu ve Bodrum için birlik olma çağrısını yineledi.

 

MHP Bodrum İlçe Başkanı İbrahim Bilgi, Bodrum’da görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Önemli açıklamalar yapan İbrahim Bilgi, hem Bodrum’u hem de turizm sezonunu değerlendirdi ve Bodrum için birlik olma çağrısını yineledi.

 

BODRUM’UN DURUMU İÇLER ACISI

Bodrum’da neredeyse sezonun sonu geldiğini hatırlatan MHP Bodrum İlçe Başkanı İbrahim Bilgi, sorunların düzeleceği yerde daha da kötüye gittiğini belirterek; “Bodrum’da önceden sezon 1 Nisan’da başlar biz belediye başkanları ellerimizle çiçeklerle 1 Nisan’da havaalanında turist karşılamaya giderdik. Şimdi neredeyse 15 Haziran’da başlıyor. Bodrum’da ilk defa yaz ortasında ilçemizi terk eden tatilcileri ve turistleri görüyoruz. Nasıl etmesinler ki! Su yok, yollar berbat. Plajlarımız pislik içinde. Arıtma tesislerimiz yetersiz. Bu yüzden çevre her geçen gün daha da kirleniyor. Bu sorunları çözmesi gerekenler ise sürekli bahane üretiyor. Su sorunu yüzünden DSİ suçlanıyor. Evetboru seçiminde belki hata yapılmış olabilir. Ama 8 yıldır Bodrum’dan fahiş fiyatlarla su parası toplayan Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu sorunu çözmek için ne yapmış? Ayrıca DSİ hatlarıyla ilgisi olmayan onlarca mahallede sular kesik. İşte AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen açıkladı, barajlarımızın doluluk seviyesi gayet iyi. O halde neden MUSKİ suyu Bodrum’a sağlıklı şekilde dağıtamıyor? Türkiye’nin en pahalı su tarifelerinden birini ödüyoruz ama yılın büyük bir zamanı susuzluk çekiyoruz. Bunu anlamak mümkün değil” dedi.

 

Yolların durumuna da değinen Bilgi; “alt yapı çalışmaları yüzünden bozulan yollar adeta kaderine terkedildi. Bu yollar şimdi daha da kötü. Yetkililerin açıklamasına göre yolların düzeltilmesi belki 2023’de olacakmış. Bir çok konuda olduğu gibi yol konusunda da bir plan yok. İşte yazın ortasında Umurca’da yapılan AYDEM çalışması gibi. Hiçbirimiz 2023’de Bodrum’da ne gibi çalışmaların olacağını, hangi sorunlarımızın giderileceğini bilmiyoruz. İnanın Muğla ve Bodrum Belediyeleri de bilmiyor. Çünkü planlama yok, koordinasyon yok” dedi.

 

TRİLYONLARCA BÜTÇE HANGİ SORUNA HARCANDI

Bodrum Belediye bütçesinin eski parayla 1 katrilyon 105 trilyon lira olduğunu hatırlatan İbrahim Bilgi, 2014 yılından itibaren, 8 yıldır Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin de Bodrum’danmilyarlarca lira para topladığını söyleyerek; “Şimdi çıkmışlar, “Bodrum tarihinin en büyük alt yapı yatırımını yapıyoruz” diyorlar. Yapsınlar ama böyle reklam aklımızla alay etmek gibi. O zaman bende Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne soruyorum; 8 yıldır Bodrum’dan kaç lira gelir elde ettiniz ve bu elde ettiğiniz paranın ne kadarını Bodrum’a harcadınız?Anlatın da bilelim. Çünkü biz her geçen gün sorunlar içinde boğulmaya devam ediyoruz” dedi.

 

“HUZURLARINIZDA ÇAĞRIMIZI YİNELİYORUZ”

8 aylık görev süresi içinde birkaç defa vatanını, milletini, bayrağını Atatürk’ü seven tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşuna Bodrum için birlikte çalışma ve Bodrum’un geleceğini planlama çağrısı yaptıklarını söyleyen İbrahim Bilgi; “Çünkü başka çaremiz yok. Bodrum’un sorunlarını süslü laflarla, abartı rakamlarla çözemeyiz. Tek bir şansımız var o da birlik olmak. Bodrum için bütün siyasi hırs, ego,sen ben savaşları ve çekememezlikleri bırakıp güçlerimizi birleştirmeliyiz. Bodrum’un şimdiki sorunlarını aşıp geleceğimizi bir an önce planlamalıyız. Aksi takdirde maalesef Bodrum batıyor. Burada huzurlarınızda bir kere daha vatanını, milletini, bayrağını Atatürk’ü seven tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunup Bodrum için beraber çalışalım diyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin