KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 04-05-2024 16:31

Şeytan Tüyü, Türkiye Turnesinde...

Şeytan Tüyü, Türkiye Turnesinde...


Karya Tiyatro Atölyesi, bu sezonun çok ses getiren oyunu Şeytan Tüyü'nü geçen ay İzmir, Ayvalık, Çanakkale, Çorlu, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Bursa turnelerini başarıyla tamamladı. 4 Mayıs’ta Kıbrıs’ta sahne alacak olan ekip 14 Mayıs’ta Aydın’da ve 16 Mayıs’ta Denizli’de tekrar sahne alacak.
Dağlar Uygur tarafından yazılan ve yönetilen oyun dünya prömiyerini kasım ayında yaptı ve hemen ardından turnelerde perde açmaya başladı. 90’larda geçen oyun, yeniden düzenlenen ve seslendirilen şarkıları, dansları, illüzyonu, video görüntüleri gibi birçok disiplini bir araya getirerek seyirciye keyifli anlar yaşatıyor.
90 senesinde Yalova’da şarkıcı olmak ve İstanbul’a gitmek isteyen Nazım’ın, ilk sahne aldığı mekanda yanında birden şeytanın belirmesi ile başlayan oyun, melek adlı kızla yaşadığı aşk ilişkisiyle devam ediyor. Yıllar içerisinde Nazım’ın İstanbul’a gitmek için harekete geçmemesi ve beraber yaşadığı babasının toplumsal olaylara olan duyarlılığı konuyu daha da derinleştiriyor. Ne de olsa doksanlar renkli ve bir o kadar kara.
Sahnelendiği yerlerde büyük beğeni toplayan ve seyircinin oyun sonunda kendini sorgulamasını sağlayan Şeytan Tüyü tam bir tiyatro ziyafeti.


Bu sezonun en iddialı oyunlarından olan Şeytan Tüyü çarpıcı ve şaşırtıcı senaryosunun yanında 90’lardan hafızalara kazınan şarkıları ile de öne çıkıyor. Müzik direktörlüğünü ve Aranjörlüğünü Emir Adıgüzel’in yaptığı oyunda şarkıları Dağlar Uygur seslendiriyor. Dans düzeni koreograf Serenay Oğuz tarafından yapılan oyunun teknik tasarımları Gamze Uygur’a ait. Mehmet Sezen’in yapım asistanı, Eylem Güner’in reji asistanı olduğu oyunda, Orkun Tepeköylü, Sevgi Yaşar, Ersin Yeniceli ve Dağlar Uygur rol alıyor.

AdminAdmin