GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-08-2022 14:43

Seydikemer’de büyük zaferin 100’üncü yılı gururla kutlandı

Seydikemer’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100'üncü yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Seydikemer’de büyük zaferin 100’üncü yılı gururla kutlandı

 

 

 

Seydikemer’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100'üncü yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100'üncü yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Seydikemer’de de düzenlenen törenle kutlandı. Törene Muğla Vali Yardımcısı ve Seydikemer Kaymakam Vekili Ayhan Yazgan, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş, Ramazan Kaynak ve Mustafa Ali Türkan, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Eyüp Akçetin, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Sıtkı Ülker, CHP Seydikemer İlçe Başkanı Cemil Daydır, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç, İYİ Parti Seydikemer İlçe Başkanı Sevgi Nurten Güler, DEVA Partisi Seydikemer İlçe Başkanı Orhan Ustaoğlu, belediye meclis üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, daire amirleri, belediye birim müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

 

Seydikemer Hükümet Konağı ve Seydikemer Belediyesi önündeki Atatürk heykeline çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla devam etti. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesaj okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Astsubay Kıdemli Çavuş Hamza Sürücü yaptı. Sürücü; “Tarihte emsali görülmemiş eşsiz kahramanlık zaferlerinden birisi olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 100’üncü yıl dönümünü ilk günkü gurur ve heyecanıyla kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. 30 Ağustos Zaferi, Başkomutan Mustafa Kemal önderliğinde yüce Türk Ulusu emperyalist güçlerin işgalci ordularını yendiğimiz, esaretin son bulduğu, kahramanlıkların şaha kalktığı, bağımsızlığa ve özgürlüğe kavuştuğumuz, Anadolu’nun sonsuza kadar Türk yurdu olacağının belgesi, istikbalimizin ölümsüz abidesi olmuştur” ifadelerini kullandı.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Seydikemer Anadolu Lisesi öğrencisi Sema Köseoğlu “30 Ağustos” adlı şiirini okudu. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından Muğla Vali Yardımcısı ve Seydikemer Kaymakam Vekili Ayhan Yazgan ve Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Kaymakamlık makamında bayram tebriklerini kabul etti.

 

ŞEHİT MEZARLARI ZİYARET EDİLDİ

30 Ağustos Zafer Bayramı şehitlik mezarlarını ziyaretiyle devam etti. Muğla Vali Yardımcısı ve Seydikemer Kaymakam Vekili Ayhan Yazgan, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve beraberindeki heyet ilk olarak şehit Alper Seven ve Osman Tosun’un şehitliklerini ziyaret etti. Şehitliklere karanfil bırakılıp dualar edildi. Daha sonra geçtiğimiz hafta vefat eden Kıbrıs Gazisi Denizci Piyade Er Arif Dündar ile şehit Sabri Acar’ın babası Hüseyin Acar’ın aileleri ziyaret edilip taziyede bulunuldu.

 

AdminAdmin