MUĞLA
Giriş Tarihi : 14-02-2023 12:09

Sendika Temsilcileriyle Deprem Bölgesine Yönelik Yapılacak Yardım Çalışmaları Değerlendirildi

İşçi, işveren ve memur sendikalarının depremden etkilenen illere yönelik yapacakları çalışmalarının değerlendirildiği toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirildi.

Sendika Temsilcileriyle Deprem Bölgesine Yönelik Yapılacak Yardım Çalışmaları Değerlendirildi

 

 

 



Muğla Valiliği 75. Yıl toplantı salonundaki toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra TÜRK-İŞ İl Temsilcisi Kemal Özcan, MADEN-İŞ İl Temsilcisi Osman İlhan, HAK-İŞ İl Başkanı Nilüfer Kavasoğlu, MEMUR-SEN İl Başkanı Adem Köseoğlu, KAMU-SEN İl Başkanı Mürsel Özata, TİSK İl Temsilcisi Hasan Yavuz, DİSK 2. No.lu Şube Başkanı Yücel Avcı, KESK Dönem Sözcüsü - Eğitim-Sen Şube Başkanı Bahadır Tamer katıldı.

 

İşçi, İşveren ve Memur Sendikası temsilcilerine şimdiye kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Orhan Tavlı Muğla Valiliği koordinasyonunda depremin hemen akabinde ilk olarak bölgeye arama kurtarma ve ilk yardım ekiplerinin sevk edildiğini, tüm ilçelerde yardım seferberliği başlatıldığını, depremin ilk günü iş makineleri ve toplanan gıda, giyecek, ısınma ve barınma içerikli insani yardımların bölgeye gönderilmeye başlandığını söyledi.

 

Muğla’nın tüm ilçeleriyle birlikte kamu kurum ve kuruluşlarıyla, belediyeleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, gönüllüleriyle ve hayırsever Muğlalı hemşehrilerimizle birlikte tek yürek olduğunu belirten Vali Orhan Tavlı “birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermeden daha da kenetlenerek depremden etkilenen vatandaşlarımıza ihtiyaç duydukları desteği sağlamaya devam ediyoruz” dedi.

 

Muğla’dan bölgeye giden 503 araç ile 2657 personel ve gönüllü ile çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Orhan Tavlı ayrıca iş makinesi, konteyner ve seyyar tuvaletlerin de yer aldığı 593 tır insani yardım malzemesiyle birlikte sağlık malzemesinin bölgeye karayoluyla, askeri gemiler ve askeri uçaklarla gönderildiğini söyledi.

 

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza yardım etmenin en kolay yolunun kısa mesajla bağışta bulunmak olduğunu belirten Vali Orhan Tavlı tüm vatandaşlarımızı ve üyelerinizi DEPREM yazıp 1866’ya göndermeye, AFAD’a bağışta bulunmaya davet ediyorum dedi.

 

İşçi, işveren ve memur sendikası temsilcilerinin görüş ve önerilerini iletmesinin ardından depremzedelere yönelik yapılacak çalışmalar istişare edildi.

 

AFAD Hesap Numaraları

 

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. ANKARA KAMU KURUMSAL ŞUBESİ

 TR73 0001 0017 4555 5555 5552 04

 

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O KIZILAY TİCARİ ŞUBE

TR62 0001 5001 5800 7299 3175 99

 

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş BAKANLIKLAR ŞUBESİ

TR88 0001 2009 4080 0005 0002 28

 

 

AdminAdmin