MUĞLA
Giriş Tarihi : 01-12-2022 12:40

SANAYİ SİTESİNİN İHALESİ 2023 YILI OCAK AYINDA YAPILIYOR

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir ile EFC Organizasyon Sahibi İş İnsanı Cevdet Mucuk’unbaşından bu yana takipçisi olduğu S.S. Muğla Ata Küçük Sanayi Sitesi ihalesinin 2023 yılı Ocak ayında yapılacağı belirtildi.

SANAYİ SİTESİNİN İHALESİ 2023 YILI OCAK AYINDA YAPILIYOR

 

 

 

 

S.S. Muğla Ata Küçük Sanayi Sitesi heyeti, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Ankara’da görüştü. Bakan Kurum, 2023 yılı Ocak ayının sonunakadar ilk etabın ihalesini tamamlayın talimatı verdi. Gerçekleşen görüşmede AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ile Yelda Gökcanda hazır bulundu.

 

Muğla İli Menteşe İlçesi Akkaya Mahallesi sınırları içerisindeki 154 hektarlık alana kurulacak S.S. Muğla Ata Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çay, inşaat mühendisi olan Teknik Danışman Hakan Kacar ve Mimar Servet Gümüş, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Ankara’da görüştü. TBMM gerçekleşen görüşmeye AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ile Yelda Gökcanda hazır bulundu.

 

BAKAN KURUM’LA ANKARA’DA GÖRÜŞÜLDÜ

S.S. Muğla Ata Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çay, “AK Parti Muğla Milletvekilimiz Mehmet Yavuz Demir’in büyük desteğiyle, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Ankara’da bir araya geldik. AK Parti Muğla Milletvekilimiz Yelda Gökcan’nın da hazır bulunduğu toplantımıza TOKİ Başkan Yardımcımız Dursun Baştürk’te katıldı. Şu ana kadar sanayi sitesiyle ilgili gelişmeleri Bakan Kurum’a aktardık. Bakan Kurum’da TOKİ Başkan Yardımcısı Dursun Baştürk’e sanayi sitesinin ilk etabının ihalesini bu yılsonuna, yetiştiremezseniz de 2023 yılının Ocak ayının sonuna kadar yetiştirin talimatı verdi” dedi.

 

2021 yılı Aralık ayında inşaat yapım işi için TOKİ ile protokol imzalayan S.S. Muğla Ata Küçük Sanayi Sitesi yönetimi şu ana kadar, plastik, madeni ve gıda bölgelerinin sondaj ve zemin etüt çalışmalarını bitirdi. Oto tamircileri bölgesindeki imar yollarının açılmasına ve zemin etüt çalışmalarına da hız verdi. Bu bölgelerin tüm projeleri tamamlandı. Diğer bölgelerin ise çalışmaları devam ediyor. 

 

Yaklaşık 300 bin metrekare kapalı alan içerisinde, talebe göre değişen 100’er metrekarelik modüler işyerlerinin yapılması planlanan sanayi sitesinde; GES projesi, bilim müzesi, iki adet cami, sosyal tesis, akaryakıt istasyonu, yatılı çıraklık okulu, tır parkı, yedi emin deposu ve ticari alanlar gibi önemli yatırımlar yer alıyor.

 

AdminAdmin