MUĞLA
Giriş Tarihi : 04-11-2022 11:26

SAMET DEMİR’İN CİNAYET ZANLISINA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS

Muğla’da geçen yıl silahlı saldırıda hayatını kaybeden Samet Demir’in öldürülmesi ile ilgili görülen davada, cinayet zanlısı Şuayip Kandemir ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Azmettirdiği iddiasıyla yargılanan Yıldırım İlhan da müebbet hapis cezası adlı.

SAMET DEMİR’İN CİNAYET ZANLISINA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS

 

 

 

 

Menteşe ilçesine bağlı Kötekli Mahallesi’nde geçen yıl 24 Kasım’da gerçekleştirilen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Samet Demir’in öldürülmesi ile ilgili görülen davanın karar duruşması Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

 

“16 YAŞIMDA ELİME SİLAH VERİLDİ”

Son savunması alınan katil zanlısı Şuayip Kandemir, 13 yaşında kan davası gördüğünü, babası cezaevine girdikten sonra ‘Seni vuracaklar. Bir şey olursa kendini korursun’ diye 16 yaşında eline silah verildiğini söyledi.Kardeşleriyle okuldayken İstanbul'a taşındıklarını anlatan Kandemir, İstanbul'da da hısımlarının etrafta görülmesi üzerine kendisine ve aileme zarar gelmemesi için kardeşlerini bırakıp Bodrum’a geldiğini ifade etti.

 

“KİMSEYİ KASTEN YA DA BİRİNİN TALİMATIYLA ÖLDÜRMEDİM”

Kandemir, bir insanı bırakın, bir canlıya zarar vermediğini savunarak, şunları kaydetti:

“Burada tetikçi sıfatıyla suçlandığımı görmekteyim. Ben rahmetli Samet Demir’in orada olduğunu bilmiyordum. Büyük ihtimalle Samet Demir de benim orada olduğumu bilmiyordu. Samet, benim üzerime silahlı saldırı gerçekleştirdi. Olayın ilk kamera görüntülerine bakılsaydı olay ortaya çıkacaktı. Ben kimseyi kasten veya birinin talimatıyla öldürmedim.”

 

“BİRİSİ ÇIKIP BİR SUÇ İŞLEMİŞ, BENİM MESULİYETİMDE DEĞİLDİR”

Cinayeti azmettirdiği iddiasıyla tutuklu yargılanan Yıldırım İlhan da eşinin kanser tedavisi gördüğünü, eşi hastanedeyken kendisinin kolluk kuvvetlerini arayıp ifade vermeye gittiğini dile getirdi.

 

Samet Demir’i hayatında hiç görmediğini ve tanımadığını öne süren İlhan, kendisini şu sözlerle savundu:

“Geçen sefer bir senaryo yazıldı. Ben üzüntüden konuşamadım, anlatamadım. 35 yıldır Bodrum’da yaşıyorum. MİT’in binasının yanında oturuyorum. Sağım MİT, solum jandarma. Öyle bir insan olsam böyle bir yerde oturamazdım. Benim maktul ile bir görüşmem, sorunum olmadı. Ben ailem zarar görmesin diye milyonlar değerindeki işletmemizi satıp oradan çıkıp gittim. Kimseyle bir husumetim yoktur. Birisi çıkıp bir suç işlemiş, benim mesuliyetimde değildir.”

 

MAHKEME KARARINI VERDİ

Mahkeme heyeti, katil zanlısı Şuayip Kandemir’i cinayeti işlemekten ağırlaştırılmış müebbet ve ruhsatsız silah bulundurmaktan da 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Cinayeti azmettirdiği iddiası ile tutuklu yargılanan Yıldırım İlhan'a ise müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Ö.A., R. Ş., Y.D., İ. İ., Ö. İ. isimli şahıslar hakkında da beraat karar verdi.

 

NE OLMUŞTU?

24 Kasım 2021 tarihinde Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kötekli Mahallesi’nde bir eğlence mekânının önünde silahlı saldırı meydana gelmiş, Samet Demir (33) isimli şahıs iki kere ayağından ve bir kere göğsünden yaralanarak, kaldırıldığı hastanede sabaha karşı hayatını kaybetmişti.

AdminAdmin