GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-02-2023 02:33

Pınar Gültekin Davasında Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstendi

Muğla'da, üniversiteli Pınar Gültekin'i boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı hakkında "canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme" suçundan haksız tahrik indirimi uygulanarak verilen 23 yıl hapis cezası kararına itiraz edilmesinin ardından, davanın İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4'üncü Ceza Dairesi'nde bugün görüldü.

Pınar Gültekin Davasında Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstendi

Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, Cemal Metin Avcı ve kardeşi Mertcan Avcı için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Avukatlara da söz verilmesinin ardından mütalaasını açıklayan savcı, Cemal Metin Avcı ve kardeşi Mertcan Avcı hakkında 'canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi. Savcı, Mertcan Avcı'nın olay yerine Gültekin varilde yakılmaya başladığında geldiğini ve uzunca bir süre sanık olan ağabeyle varildeki yanma işleminin tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Savcı, Cemal Metin Avcı'nın olay yerinden bir süreliğine ayrıldığı sırada kardeşi Mertcan Avcı'nın varildeki alevlerin tamamen sönmesini beklediği vurguladı. Savcı, mütalaasında ayrıca Cemal Metin Avcı'nın ilişkisinin açığa çıkmasından korkup, plan yaparak Gültekin'i yayla evine götürdüğü ve burada etkisiz hale getirdikten sonra metal varile koyduğu, odun parçaları ve daha önceden temin ettiği benzinle yaktığını belirtti. Mertcan Avcı'nın varilin içerisinde maktulün olduğunu bilmediğine yönelik savunmasının da inandırıcı olmadığına da mütalaada yer verildi.

Mütalaanın alınmasının ve savunmaların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti ara kararını açıklayıp, Cemal Metin Avcı'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, Mertcan Avcı'nın tutuklanmasına yönelik talepleri ise reddetti. Duruşma, mütalaa hakkında savunma yapılması için süre verilerek, 10 Mart'a ertelendi.

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir duruşma sonunda açıklama yaptı.

Duruşma sonunda adliye çıkışında açıklamalarda bulunan, Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, şunları söyledi:

"Bizim açımızdan önemli bir duruşmaydı. Çok uzun sürdü, açıkçası mahkeme bugün karar verebilirdi. Esas hakkında mütalaa için dosyayı başsavcılık makamına tebliğ etti. Başsavcılık da mütalaa verdi fakat sanık müdafileri süre istedi. Biz başından beri bu suçun tek başına işlenemeyeceğini iddia ediyoruz. Bunun hayatın olağan akışına, fizik ve mantığa aykırı olduğunu düşünüyoruz.

Hunharca, vahşice, canavarca ve eziyet çektirerek işlenmiş bir suç olduğunu söylüyoruz. Haksız tahrik indirimlerinin burada uygulanamayacağını söylüyoruz. Kadınlara şiddet ve kadın cinayeti davalarında ne yazık ki kurgu mahiyetinde haksız tahrik savunmaları yapılıyor. Burada da sanık Cemal Metin Avcı soruşturmada başka, kovuşturmada başka duruşmada, çapraz sorguda CMK 201'e göre sorduğumuz soruda ise başka bir haksız tahrik savunması yaptı. Buna itibar edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.

Zaten ilk mahkemenin vermiş olduğu karar bizde de Türkiye kamuoyunda da hayal kırıklığı yaratmıştır. Bugün başsavcılık esasa ilişkin görüşünü açıkladı. Cemal Metin Avcı ve Mertcan Avcı bakımından verilen her iki kararın da kaldırılmasını istedi. 'Canavarca, tasarlayarak ve eziyet çektirerek kasten öldürme' suçundan Cemal Metin Avcı bakımından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi ve haksız tahrik indiriminin uygulanmaması gerektiğini söyledi.

Bu yönüyle çok sevindirici bir mütalaa oldu. Mertcan Avcı bakımından da işlenen bu suça müşterek fail olarak iştirak ettiği ve eylem üzerinde ortak hakimiyet kurduğu, bu cinayeti birlikte işlediklerine kanaat getirdiğini söyledi ve beraat kararının kaldırılmasını isteyerek onun için de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Adaletin yerini bulacağına inanıyoruz."dedi.

 

AdminAdmin