MUĞLA
Giriş Tarihi : 14-03-2023 13:04

Muğla’ya Rekor Turist Beklentisi

Turizmde özlediği yıllara dönmeyi hedefleyen Muğla’da, bu sezon turist yoğunluğu yaşanması bekleniyor.

Muğla’ya Rekor Turist Beklentisi

Sektör temsilcileri, Ekim sonuna kadar havalimanlarına 4 milyon turistin inmesinin beklendiği açıkladı. En fazla turist ise Birleşik Krallık’tan beklendiği ve  İlk uçuşun 17 Mart’ta gerçekleşeceği belirtildi.

Geçtiğimiz yıl turizmde özlediği yıllara dönen Muğla, bu sezona da hızlı bir başlangıç yaptı. Rezervasyonlarda şimdiden yoğunluk yaşanmaya başladı. Bu sezonun bereketli geçeceğini belirten sektör temsilcileri, çok umutlu olduklarını kaydetti. Doğa harikası koylarıyla, denizleriyle, misafirlerini unutamayacakları bir tatil sunan Muğla'ya, ilk uçağın 17 Mart'ta Dalaman Havalimanına ineceği belirtildi.

Marmaris Ticaret Odası Başkanı S. Mutlu Ayhan, yaklaşık 2 milyon koltuğun Dalaman Havalimanı'na arz edildiğini kaydetti. Rakamların turizmcileri sevindirdiğini söyleyen Ayhan, "Ekim ayı sonuna dek Dalaman Havalimanı'na Birleşik Krallık'tan 1 milyon 280 bin, Rusya'dan 252 bin, Ortadoğu ülkelerinden 133 bin ve diğer Avrupa ülkelerinden 335 bin olmak üzere toplam 2 milyon koltuk arz edildi. Sezonu bu rakamlarla tamamlayabilirsek ekonomimiz için büyük bir canlanma olacağına inanıyorum" dedi.

AdminAdmin