MUĞLA
Giriş Tarihi : 18-04-2023 21:22   Güncelleme : 18-04-2023 21:53

Muğlalı işadamlarından depremzede çocuklara bayram harçlığı...

Muğlalı işadamlarından depremzede çocuklara bayram harçlığı...

En anlamlı bayram hediyesi!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası depremden etkilenen Adıyaman’da, hayırsever işadamları tarafından depremzede çocuklara Ramazan Bayramı öncesi harçlık dağıtıldı.
AK Parti Muğla İl Yönetim Kurulu Üyesi işadamı Özkan Sarıyel ve Mustafa Sarıyel, depremlerin vurduğu ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman'a geldi.
İki işadamı evleri yıkılan ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınlarında kurulan konteynır kentte yerleştirilen depremzede aileler hakkında Koordinatör vali olan Karabük Valisi Fuat Gürel'den bilgi aldı.
İşadamları, daha sonra beyaz zarflar içerisindeki bayram harçlıklarını çocuklara vermek üzere tek tek konteynırların kapılarını çaldı.
Depremzedelere geçmiş olsun ve başsağlığı dileğinde bulunan işadamları, ardından zarfları teslim etti. 
Ramazan Bayramı öncesi çocuklara bayram harçlığı vermek için kente gelen işadamlarının her bir zarfa bin lira koyarak, yaklaşık 2 milyon lira dağıttığı öğrenildi.
İşadamlarının ayrıca yaşanan deprem felaketi sonrası bölgeye 12 tır yardım gönderdikleri de vurgulandı.
"ÇOCUKLARIN YÜZÜNDE UFAKTA OLSA BİR TEYBESSÜM GÖRMEK İÇİN GELDİK"
İşadamı Özkan Sarıyel, bölgeye yardımda bulunmak üzere geldiklerini söyledi.
Depremin ilk gününden itibaren muhtelif zamanlarda yardımlar yaptıklarını ve yapmaya da devam ettiklerini belirten Sarıyel, "İmkanı olan bütün vatandaşlarımızın kendilerinin de yaşayacakları coğrafyada böyle bir felaketin olması durumunda kendilerinin nasıl bir taleplerinin olacağı hususunda düşünüp, buradaki insanların durumunu görüp, o noktada ellerinden geldiğince yardım etmelerini arzu ediyoruz. Bizlerde Ramazan ayında, bayram arifesinde bölgeye tekrar geri geldik. Çocukların yüzünde ufakta olsa bir tebessüm görmek için bayram harçlığı dağıtma niyetiyle geldik." ifadelerini kullandı.
"YÜZLERİNDEKİ TEBESSÜMÜ GÖRÜP İNŞALLAH BURADAN MUTLU BİR ŞEKİLDE AYRILMAYI ÜMİT EDİYORUM"
İşadamı Mustafa Sarıyel ise şunları kaydetti:
"6 Şubat tarihinden bugüne kadar devletimizin, milletimizin yanında olup elimizden gelen bütün yardımları esirgemeden kendilerimiz, arkadaşlarımız vasıtasıyla da olsa en ufak ayrıntılarına kadar ihtiyaç durumlarına göre, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için elimizden geleni yaptık. Allah'a şükür, yapmaya da devam edeceğiz. Çok yakın bir süre içerisinde bayram olacak. Bu nedenle deprem bölgesinde yaşayan çocuklarımızın ailelerine bayram hediyesi olarak zarflar içerisinde harçlıklarını dağıtacağız. O yüzlerindeki tebessümü, gülücüğü görüp inşallah buradan mutlu bir şekilde ayrılmayı ümit ediyorum."

AdminAdmin