MUĞLA
Giriş Tarihi : 17-05-2023 11:15

MUĞLA’DAN 14 PROJE TÜBİTAK BÖLGE FİNALLERİNE KATILACAK

17. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçları açıklandı. Muğla’dan 14 proje bölge finallerine katılmaya hak kazandı.

MUĞLA’DAN 14 PROJE TÜBİTAK BÖLGE FİNALLERİNE KATILACAK

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen ve bu sene 17’ncisi düzenlenen TÜBİTAK (2204-B) Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisine davet edilen projeler açıklandı. Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Muğla’dan 8 okul, 14 projeyle bölge finallerine katılmaya hak kazandı.

İl genelinde TÜBİTAK yarışmalarına öğrencilerin gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyetini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, “Öğrencilerimizi soran, sorgulayan, düşünen, üreten, analiz ve sentez yapıp yeni bilgilere ulaşmaya çalışan 21. yüzyıl becerilerine sahip bireyler olarak yetiştirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen TÜBİTAK yarışmalarına, öğrencilerimizin ilgisi artarak devam ediyor.” dedi.

Her şeyin hayal etmekle başladığını; ancak sonrasında başarıya ulaşmak için büyük bir gayret, özveri ve emek gerektiğini ifade eden Çay, “Tübitak ve Teknofest’te bilim ve teknoloji yarışmalarına katılan bu çocuklarımız, inanıyorum ki ülkemizin geleceği için ve insanlığın huzuru, barışı ve mutluluğu için nice projelere, nice başarılara imza atacaklar. Geleceğin bilim insanı olmaya aday öğrencilerimizi ve onlara yol gösteren, rehberlik eden değerli öğretmenlerimizi ve okul idarecilerimizi kutluyorum. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İzmir Bölge Finalleri’nde, öğrencilerimizin ilimizi en güzel şekilde temsil edeceklerine canı gönülden inanıyor, hepsine başarılar diliyorum.” diye konuştu.

TÜBİTAK (2204-B)  17. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na bu yıl ülke genelinde 14.883 proje başvurusu yapıldı. Türkiye genelinde Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul-Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge koordinatörlüğünde yürütülen yarışmalarda, 10 alanda toplam 1.440 proje bölge aşamasına katılmaya hak kazandı. Bölge finallerinde proje değerlendirmeleri, 22-23 Mayıs 2023 tarihleri arasında çevrim içi olarak yapılacak.

Muğla’dan İzmir Bölge Finallerine katılmaya hak kazanan projeler ise şöyle sıralandı: Dalaman Cumhuriyet Ortaokulu, Menteşe Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu, Menteşe TOKİ Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz Ortaokulu, Yatağan Kafaca Kaplancık Ortaokulu, Fethiye Kaymakam Mustafa Karslıoğlu Ortaokulu, Özel Fethiye Bahçeşehir Ortaokulu öğrencileri birer projeyle; Muğla Bilim ve Sanat Merkezi ile Köyceğiz Bilim ve Sanat Merkezi ortaokul öğrencileri ise dörder projeyle TÜBİTAK Araştırma Projeleri İzmir Bölge Yarışması'na katılmaya hak kazandı. Bölge finallerinde 7 proje matematik alanında, 4 proje değerler eğitimi alanında, birer proje ise coğrafya, kimya ve teknolojik tasarım alanlarında yarışacak.

AdminAdmin