MUĞLA
Giriş Tarihi : 03-01-2023 16:57

Muğla’da öğrencilere kazanım değerlendirme uygulaması yapıldı

Muğla’da öğrencilere kazanım değerlendirme uygulaması yapıldı

Muğla’da öğrencilere kazanım değerlendirme uygulaması yapıldı

Muğla’da 8’inci sınıf öğrencileri, ili genelinde düzenlenen LGS provasında niteliği taşıyan Kazanım Değerlendirme Uygulamasında sınav heyecanı yaşadı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, Muğla Ölçme Değerlendirme Merkezi koordinasyonunda 8. sınıf öğrencilerine yönelik il genelinde eş zamanlı olarak Kazanım Değerlendirme Uygulaması gerçekleştirildi.
Öğrencilerin kazanım eksikliklerini tespit etmek ve LGS merkezi sınavı hazırlıklarına destek olmak amacıyla yapılan Kazanım Değerlendirme Uygulamasına 13 ilçede, 241 ortaokulda, 8. sınıf seviyesinde 11 bin 694 öğrenci katıldı.
Sözel ve sayısal olmak üzere iki oturum halinde düzenlenen Kazanım Değerlendirme Uygulamasının 75 dakika süren ilk oturumu 09.00’da başladı. 50 soruluk sözel oturumda 20 Türkçe, 10 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 10 İngilizce sorusu yer aldı. 
Sayısal olan ikinci oturumu ise 10.40’ta başladı ve 80 dakika sürdü. 40 soruluk sayısal oturumda 20 Matematik ve 20 Fen Bilgisi sorusu yer aldı.
İL MÜDÜRÜNDEN ZİYARET
İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Kazanım Değerlendirme Uygulamalarını yerinde görmek üzere, Menteşe Nazmi Zehra İyibilir Ortaokulunu ziyaret etti. 
Uygulamanın yapıldığı sınıfları gezen Çay, LGS merkezi sınavına hazırlanan ve uygulamaya katılan 8’inci sınıf öğrencilerine başarılar diledi.
İl Müdürü Çay, okul idarecisi ve öğretmenlerle bir araya gelerek, Kazanım Değerlendirme Uygulaması hakkında istişarelerde bulundu. 
Uygulama ile öğrencilere hem kazanımlarını ölçme hem de LGS merkezi sınavına hazırlanmada çok önemli katkı sağlandığını belirten Çay, öğrencilerin derslerdeki kazanım eksikliklerini tespit etmek ve eğitim öğretim programlarını buna göre şekillendirmek amacıyla il genelinde gerçekleştirdikleri Kazanım Değerlendirme Uygulamasının, aynı zamanda LGS sınavına da bir hazırlık mahiyeti taşıdığını söyledi.
Çay, sınav süresini verimli kullanmaları, sınav kaygısıyla baş edebilme becerilerini geliştirmeleri adına merkezi sınava uygun olarak hazırlanan bu uygulama ile öğrencilerin LGS sınavını gerçek zamanlı olarak deneyimlemiş olacaklarına işaret ederek, şunları kaydetti:
“Muğla Ölçme Değerlendirme Merkezi öğretmenleri tarafından hazırlanan ve soru havuzunda toplanan sözel ve sayısal sorular, güncel ve ders müfredatına uygun şekilde soru kitapçıklarında bir araya getirildi. LGS sınavına da birebir uygun nitelikte, titizlikle hazırlanan Kazanım Değerlendirme Uygulamasında emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyor; sınava katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

AdminAdmin