MUĞLA
Giriş Tarihi : 20-09-2025 09:51   Güncelleme : 20-09-2025 09:53

Muğla’da Çıkan 8 Yangından 6’sı Büyümeden Söndürüldü

Muğla’da Çıkan 8 Yangından 6’sı Büyümeden Söndürüldü

Muğla Valiliği, il genelinde dün gece meydana gelen 8 yangından 6’sının ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındığını duyurdu. Köyceğiz’in Akköprü, Sazak ve Pınar mahalleleri ile Milas’ın Kıyıkışlacık Mahallesi’nde ise orman yangınları şiddetli rüzgarın etkisiyle devam ediyor.

Yangınla mücadelede ilk 24 saatin geride bırakıldığı bölgelerde, Orman Genel Müdürlüğü ekipleri gece gündüz demeden, yoğun hava ve kara desteğiyle söndürme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Milas Kıyıkışlacık Yangınına Geniş Katılımlı Müdahale

Milas Kıyıkışlacık’taki yangına: 22 arazöz ve su tankeri, 24 araç, 4 iş makinesi, 144 personel karadan, 2 uçak ve 3 helikopter olmak üzere 5 hava aracı ile havadan müdahale edildi.

Köyceğiz Akköprü Yangınına Yoğun Kara ve Hava Desteği

Köyceğiz Akköprü’de devam eden yangın için ise: 143 arazöz ve su tankeri, 122 araç

20 iş makinesi, 939 personel karadan, 10 uçak ve 14 helikopter olmak üzere toplam 24 hava aracı havadan görev aldı.

Yangına karadan müdahale şu an itibariyle tüm hızıyla sürüyor.

Tahliyeler Gerçekleştirildi, Mobil Baz İstasyonları Kuruldu

Yangın bölgelerinde ekiplerin sağlıklı iletişim kurabilmesi için 2 adet mobil baz istasyonu devreye alındı. Köyceğiz ilçesine bağlı Akköprü, Sazak ve Pınar mahallelerinden 218 ev tahliye edilerek 582 kişi güvenli bölgelere sevk edildi.

Aynı bölgede:

997 küçükbaş

496 büyükbaş hayvan da güvenli alanlara taşındı.

Hasar Tespiti ve Soruşturma Sürüyor

İlk belirlemelere göre yangında: 2 depo, 2 ahır zarar gördü ve 10 küçükbaş hayvan telef oldu.

Yangının çıkış sebebine ilişkin araştırma ve soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdüğü belirtildi.

gülyüzgülyüz