MUĞLA
Giriş Tarihi : 08-03-2023 12:40

Muğla Valisi Orhan Tavlı'nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Türk toplumunda ve aile yaşamımızda çok seçkin ve saygın yeri olan kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü içtenlikle kutluyorum.

Muğla Valisi Orhan Tavlı'nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Türk kadını, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda, sergilediği mücadeleler ile tarihte saygın bir yer edinmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaşlaşma hedeflerinde de kadınların çok özel bir yeri vardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadınların toplumsal hayatın vazgeçilmez unsurları olduğu ve yaşamın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartların hazırlanması gerektiğini ifade etmiştir. Nitekim Türk kadını batı toplumlarından daha önce siyasi, sosyal ve ekonomik hayatta söz sahibi olmuştur.

Cumhuriyetin ilanından günümüze kadar kadınlarımızın toplumsal hayatta hak ettikleri yere gelmesi için önemli adımlar atılmıştır. Özellikle son 20 yılda yenilenen ve geliştirilen yasal düzenlemelerle eğitim, sağlık ve istihdama katılım başta olmak üzere her alanda, kadınlarımız için pozitif ayrımcılık içeren pek çok düzenleme uygulamaya konulmuştur. Böylelikle Türk kadını, ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için büyük bir fedakârlık göstermiş, başarılarıyla adından söz ettirmiştir.

Yasal düzenlemelerin yanı sıra kadınların uğradığı her haksızlıkta, adaletsizlikte onların yanında yer almak, her tür ayrımcılığa karşı mücadele etmek, kadınlarımızın başarılarını desteklemek, şiddete maruz kalmadıkları bir ortamı oluşturmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Kadınların her alanda varlığını güçlendirecek adımların atılması toplumun gelişmesi için de oldukça önemlidir. İlimizde de kadınların hayat şartlarını iyileştirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyor, kadın kooperatiflerinin ve kadın girişimcilerin desteklenmesi, kadınların aktif iş gücüne katılmaları konusunda desteklerimizi sürdürüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; vatanımızın bekası, ülkemizin istikbali için şehit olan tüm kadınlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, aziz Türk Milletinin ulaştığı çağdaşlık seviyesinde Türk Kadınının saygın katkılarını şükranla ifade ediyor, bir kez daha tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

​​​​​​​

AdminAdmin