MUĞLA
Giriş Tarihi : 17-08-2023 10:22

Muğla Valisi İdris Akbıyık Göreve Başladı

Muğla Valisi İdris Akbıyık Göreve Başladı

Muğla Valisi İdris Akbıyık Göreve Başladı

Hakkâri Valisi iken Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Muğla Valisi olarak atanan Vali Sayın İdris Akbıyık, Muğla’ya gelerek görevine başladı.

10 Ağustos 2023 tarihinde yayımlanan 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Muğla Valisi olarak atanan ve 16.08.2023 tarihinde Muğla’ya gelen Vali İdris Akbıyık, Valilik önünde düzenlenen törenle karşılandı. Muğla’ya gelişinde Vali İdris Akbıyık’a eşi Sevim Akbıyık ve kızı Ayşe Gülce Akbıyık eşlik etti.

Valilik önünde Vali Yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali İdris Akbıyık, polis merasim birliğini selamladı. 

Valilik şeref defterini imzalayan Vali İdris Akbıyık, ardından makama geçerek basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hakkari halkından Muğla halkına selam getirdiğini belirten Muğla Valisi İdris Akbıyık “10 Ağustos 2023 tarihli Resmî Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Hakkari’den güzel ilimiz, denizlerin başkenti Muğla’ya atandık. Bizlere bu görevi layık gören başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Vali İdris Akbıyık konuşmasına şöyle devam etti:
“Hakkâri’de olduğu gibi Muğla’da da var gücümüzle vatanımız, milletimiz memleketimiz için çalışacağız. Daha önce Muğla’da görev yapan Sayın Valilerimize, bürokratlarımıza ve Muğla’nın gelişmesinde, kalkınmasında emeği olan tüm ilgililere, STK’lara, milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Valilerin, kaymakamların, mülki amirlerin öncelikli görevi devleti, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve tüm bakanlarımızı burada temsil etmek, anayasa ve kanunları uygulamak, asayiş ve güvenliği sağlamak diğer taraftan ilin her anlamda gelişmesi için çalışmalar yapmak. Bizde Muğla’da elimizden geldiği kadar devletin tüm birimleriyle, basınımızla, STK’larımız, Meslek kuruluşlarımız, Muğlalı hemşehrilerimizle birlikte el birliği içerisinde çalışacağız. Muğla’nın turizm potansiyelini en üst noktaya çıkarmak konusunda elimizden geleni yapacağız. İnşallah hep beraber güzel hizmetlere imza atarız.”   

Vali İdris Akbıyık, daha sonra Muğla Valiliği’ne başlama görev yazısını imzaladı.

AdminAdmin