MUĞLA
Giriş Tarihi : 09-11-2022 15:55

MUĞLA ÜRETİCİSİNE YENİ GELİR KAPISI: KIŞLIK SEBZE!

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, uygulamaya koyduğu tarım projeleriyle üreticilere yeni gelir kaynakları oluşturmaya devam ediyor.

MUĞLA ÜRETİCİSİNE YENİ GELİR KAPISI: KIŞLIK SEBZE!

 

 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün gelir getirici tarım projeleri arasında yer alan “Katma Değeri Yüksek Kışlık Sebze Üretimi” projesinde ilk hasat, İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’ın katılımıyla Kavaklıdere’nin Çatak Mahallesinde yapıldı.

“Kışlık Sebze Tarla Günü” etkinliğine İl Müdürü Saylak’ın yanı sıra, Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Çatak Mahallesi Muhtarı Cemal Yılmaz, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte bir konuşan kışlık sebze üreticisi Erdal Kaya, ürünlerin lezzet ve verimi bakımından son derece memnun olduklarını belirterek, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne proje için teşekkür etti.

KÜÇÜK ALANLARDA BÜYÜK ÜRETİM

Çatak Mahalle Muhtarı Cemal Yılmaz da yaşadıkları sulama sorununa rağmen üretimin her geçen yıl katlanarak arttığını, katma değeri yüksek ürünlerin bölgedeki tarımsal gelire önemli ölçüde katkı sağladığını söyledi.

Muğla Valiliği ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne teşekkür eden Yılmaz, mahalleye üretim alanında katkılarının çok büyük olduğunu dile getirdi.

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir de ilçede tarım arazilerinin küçük olmasından dolayı kapama meyve bahçelerinin yaygınlaştırılmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

İl Tarım Müdürlüğü tarafından yürütülen projelerin üreticinin yüzünü güldürdüğünü belirten Demir, çilek ve katma değeri yüksek ürünlerle birlikte üreticilere yeni gelir kaynakları oluşturulmasından memnuniyet duyduklarını kaydetti.

KAVAKLIDERE’YE 8 ADET SULAMA PROJESİ

İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ise mikro klima özelliği olan Kavaklıdere ilçesinde 2018 yılında çilek yetiştiriciliği ile başlayan katma değeri yüksek sebze üretiminin kısa zamanda başarıya ulaşmasında üreticilerin emek ve gayretinin çok büyük olduğunu söyledi.

İlçede yaşanan su sorununun en kısa sürede çözülmesi için yoğun bir çalışma yaptıklarını belirten Saylak, bu çerçevede Kavaklıdere’de 8 adet sulama projesinin hayata geçirileceğini vurguladı.

Tarımın Muğla’nın başat sektörü olduğunu ifade eden Barış Saylak, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi’nden de söz ederek üretimi ve istihdamı artırmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven de kentten köye göçün arttığı pandemi döneminde ortaya çıkan gıda ihtiyacının, Kavaklıdere’deki üretimin artmasında etkili olduğunu söyledi.

Güven, “Kışlık sebze üretiminin her geçen yıl katlanarak büyüyeceğine inancımız tamdır. Üreticilere katkılarından dolayı Muğla Valiliğine ve Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, üretici Erdal Kaya’ya ait tarlada hasat yapıldı.

Etkinlik, ikramların dağıtılmasının ardından son buldu.

AdminAdmin