GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-09-2022 11:32

Muğla “Karya Fotomaratona” hazırlanıyor

Türkiye ve Avrupa’dan gelecek fotoğraf tutkunları, profesyoneller, üniversite öğrencileri ve amatör fotoğrafçılar 28-30 Ekim 2022 tarihinde Muğla’da buluşuyor.

Muğla “Karya Fotomaratona” hazırlanıyor

 

 

Türkiye ve Avrupa’dan gelecek fotoğraf tutkunları, profesyoneller, üniversite öğrencileri ve amatör fotoğrafçılar 28-30 Ekim 2022 tarihinde Muğla’da buluşuyor.

 

Muğla’da fotografik kültürünü ve düşüncesini yaymak, geliştirmek, fotoğrafın çevrenin, bölgenin ve kültürel mirasın farkındalığı için bir araç olarak kullanılmasını teşvik etmek, yavaş yaşama, zaman kalitesinin iyileştirilmesi ve gözlem yoluyla sürdürülebilirlik kültürünün yayılması amacı ile özellikle önemli Avrupa ülkelerinde gerçekleştirilen fotomaraton yarışmasına hazırlanıyor.

 

Milas ilçesinde 28-30 Ekim 2022 tarihleri arasında “Karya Başkenti Milas” mottosu ile düzenlecek etkinlik, Karya ve Menteşe Beyliğine başkentlik yapmış ilçenin tanıtılmasına katkı sağlamak, şehrin kültürel, tarihi ve doğal zenginliğinin tanıtımına da katkı sunacak.

Milas bölgesinde yaşayan insanların fotoğraf sanatına ilgi duymasına, sanatsal faaliyetlere katılımın arttırılmasına ve fotoğraf sanatının gelişmesine katkıda bulunmak amacı ile düzenlenecek Karya Fotomaraton yarışmasına, fotoğraf sanatçılarının yanı sıra profesyoneller ve amatör yarışmacılar, üniversite öğrencisi fotoğraf tutkunları da katılabilecek.

Yarışma kapsamında üç gün boyunca yarışmacılar Milas’ın tarihi ve doğal güzelliklerini fotoğraflayacaklar.

 

Beçin Kalesi, Herakleia, Labranda Antik Kenti, Gökçeler Köyü, Firuzbey Camii başta olmak üzere Milas’ta ilçenin Ören yerlerinde çekilen fotoğraflar tarihi belge niteliğinde olacak.

Fotomaraton sonunda seçici kurul tarafından belirlenen fotoğraflara ödüller verilecek ve sergilenecek.

 

Yarışmanın Avrupa’nın önemli kentlerinde düzenlendiğini belirten Yarışma Organizatörü TM Sportif Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Tuğberk Maviş, Türkiye’de Mardin Valiliği desteği ile Mardin’de güzel bir organizasyon gerçekleştirildiğini söyledi.

 

Projeyi Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya da ilettiklerini anlatan Maviş, “Sayın Valimiz yakın ilgi gösterdiler.  Muğla’nın özellikle ören yerlerinin tanıtımına verdiği desteği yakınen takip ediyoruz. Tabi Muğla’nın fotoğraflanacak çok ilçesi, çok ören yeri, çok tarihi ve kültürel değeri var. Biz her sene başka bir destinasyonda bu yarışmayı yapmak istiyoruz. Bu bağlamda Valiliğimizin ve diğer kurum ve kuruluşların vereceği destek çok önemli.” dedi.

 

Maviş, PhotoMaraton’un, fotoğrafçıları aynı tema etrafında birleştiren ve zamanla yarışılan bir kültürel etkinlik ve fotoğraf tutkusu olduğuna da dikkati çekti. Projenin aynı zamanda konu olarak seçilen şehrin ve bölgenin tanıtımına katkı sağladığını belirten Maviş, “Fotomaraton kısacası tümü fotoğrafa adanmış bir kaç gündür. Bu etkinlik kapsamında yüzlerce fotoğraf tutkunu 3 gün boyunca gece gündüz demeden Milas’ı fotoğraflayacak. Etkinlik sonunda elimizde binlerce fotoğraf olacak.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin