MARMARİS
Giriş Tarihi : 17-03-2023 06:31

Motorlarıyla Dolaşıp Tohum ve Fidan Dikimi Yapıyorlar

Marmaris’te yaşanan büyük orman yangınlarının ardından fidan dikim seferberliği devam ediyor.

Motorlarıyla Dolaşıp Tohum ve Fidan Dikimi Yapıyorlar

Marmaris’te faaliyet gösteren Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği üyeleri akşamları işyerlerinde oturup kil ve solucan gübresinden oluşan çamura ağaç tohumlarını katıp tohum topları yapıyorlar. Tohum toplarını hem trekking (yürüyüş) yapanlara hem de arabaların gidemediği yerlere giden Cross motosikletleri olan gönüllülere verip zirvelerin yeşillenmesi için çalışıyorlar.

Tek hedeflerinin dağları yeniden yeşillendirmek olduğunu belirten Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği üyeleri iş çıkış saatlerinde akşamları hazırladıkları tohum toplarını poşetlere ve sırt çantalarına alarak İçmeler'in zirvelerine çıkaran motorcular bölgeyi yeniden yeşertmek için mücadele veriyor.

Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Ali Demirtaş, boş zamanlarında dernek üyeleri ile işyerinde buluşup tohum toplarını hazırladıklarını belirterek, "Şimdiye kadar 103 bin tohum topu hazırlayıp bunları doğa yürüyüşü yapan ve motokrosçu arkadaşlara vererek ekimini sağlıyoruz. Özellikle keçiboynuzu, salep tohumlarını ayıklayıp selin dağdan indirdiği toprak, kil ve solucan gübresi ile karıştırıp çamura dönüştürüp tohum topları yapıyoruz. Sonra güneşte kurutuyoruz. Şimdiye kadar on binlerce tohum topu yaptık. Dikim mevsimi bitene kadar 100 binden fazla tohum topunu toprakla birleştirmiş olacağız" diyerek bölgenin yeniden yeşermesine katkı sunmak isteyen herkesin kendilerine ulaşmasını istedi.

​​​​​​​

AdminAdmin