MUĞLA
Giriş Tarihi : 22-04-2023 15:17

Milletvekili Gökcan’dan 23 Nisan Ulusal Egеmеnlik vе Çocuk Bayramı Mesajı…

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 103. Yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun.

Milletvekili Gökcan’dan 23 Nisan Ulusal Egеmеnlik vе Çocuk Bayramı Mesajı…

 

 

 

 

 

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan yayımladığı mesajında şunları kaydetti.

 

23 Nisan 1920 tarihinde Meclis'in açılmasıyla, millet egemenliğine dayanan demokrasi ve cumhuriyetin temelleri atılmıştır. İşte bu milli egemenlik, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin demokratik meşruiyet temelinde kurulduğunun en açık ifadesidir.

 

Gazi Meclisimiz, savaşlardan yorgun düşmüş bir milleti, tüm güçlerini birleştirerek tekrar yeni bir varoluş savaşı için seferber etmeyi başarmıştır.

 

TBMM,  dünyada bir benzeri daha olmayan istiklal mücadelesinin içinden doğmuş ve milli egemenliğin de en somut tecellisi olmuştur.

 

23 Nisan Milli Egemenlik bayramı, aynı zamanda dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır.

 

Bu çağrıda, bu bayramı çocuklara armağan eden Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün güçlü sesi vardır.

 

Dört bir yandan işgale uğramış, yokluklar içinde bir kurtuluş savaşı vermiş ve yeni bir devlet kurmuş bir tarihe sahibiz.  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün liderliğinde kenetlenen aziz milletimiz modern Türkiye Cumhuriyetini inşa etmiştir.

 

Bizler de atalarımızdan aldığımız bu mirasa sahip çıkmaya, şanlı bayrağımızı daha yükseklere çıkartmaya kararlıyız.

 

Liderimiz Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip ERDOĞAN’ın  da hedef olarak belirlediği  gibi  ülkemizi ve milletimizi parlak bir gelecek beklemektedir.

 

23 Nisan Ulusal Egеmеnlik vе Çocuk Bayramının sеvincini yaşamamızı sağlayan TBMM’nin ilk Başkanı Gazi  Mustafa Kеmal ATATÜRK’ü, birinci Mеclisimizin kahraman üyеlеrini vе bu uğurda canlarını ortaya koyan şеhit vе gazilеrimizi saygı vе rahmеtlе anıyorum.

AdminAdmin