MUĞLA
Giriş Tarihi : 06-01-2023 23:45

Milletvekili Gökcan; ‘’Muğla’mızın ve hemşerilerimizin parası çöp olmuştur.’’

Milletvekili Gökcan; ‘’Muğla’mızın ve hemşerilerimizin parası çöp olmuştur.’’

Milletvekili Gökcan; ‘’Muğla’mızın ve hemşerilerimizin parası çöp olmuştur.’’
AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan,  CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yaptığı ve 4 yıldır kaderine terk ettiği Muğla Müze Bölgesi’nin yeniden ihaleye çıkarılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.
AK Parti Muğla  Milletvekili Yelda Erol Gökcan; yılan hikâyesine dönen Muğla Bölge Müzesi hakkında daha önce müze önünde yaptığı basın açıklamasını hatırlatarak şu bilgilere yer verdi:
“Ben o tarihte,  “Hamam desen hamam değil, müze desen müze değil. CHP’li Başkan Sayın Osman Gürün,  keyfi ve sorumsuzca aldığı karar ile Büyükşehir Belediyesini, bilerek ve kasten zarara uğratmıştır” demiştim.
Temeli 2018 Mayıs ayında atılan ve 2019 yılında biteceği söylenilen Muğla Bölge Müzesi’nin adını önce Muğla Kent Belleği olarak değiştirdiler. Sonra da kaderine terk ettiler,  harabe haline getirdiler, kamu zararı oluşturdular.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında ihaleye çıkılan ve ihale bedeli 14 milyon 277 bin TL olan Bölge Müzesi’nin yüzde 90'ı tamamlanmış. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ilgili firmaya 12 Milyon TL ödenmiş,  işin bitimi için 2 Milyon 277 Bin TL kalmıştı...

CHP’li Başkan Sayın Osman Gürün Bölge Müzesi'nin ihale sözleşmesini Mart 2020 tarihinde fesh etti. Müze inşaatında çalışan işçileri zabıta zoruyla inşaat alanından çıkardı. Fesih olmasa 2, 3 ay içinde 2 Milyon 277 Bin TL ödenerek iş bitirilecekti. Ve Müze açılacaktı. CHP’li Başkan Sayın Osman Gürün,  bu keyfi ve sorumsuzca aldığı karar ile Büyükşehir Belediyesini, bilerek ve kasten zarara uğratmıştır.
Bu uygulama ile 12 milyon TL tutarındaki kamu bütçesi yok yere harcanmıştır. İlk ihale bedelinden 2 Milyon TL’lik iş kalmışken ve iş bitimine yaklaşılmışken, projeyi değiştirip, projenin ismini değiştirip, Muğla Bölge Müzesinden, Muğla Kent Belleğine dönüştürüp, ne yapmaya çalışıyorsunuz?
Yeni ihale bedeli ne kadardır? 30 Milyon mu 40 Milyon mu yoksa daha fazla mı? diye Muğlalı hemşerilerimiz adına Sayın Gürün’e sorular sormuştum.
Yeni ihale bedeli yine bizi haklı çıkardı. 9 Aralık 2022 tarihinde yeniden ihale yapıldı ve 35 Milyon 970 Bin TL bedel ile sonuçlandı. 2 Milyon 277 Bin TL ile bitirilecek iş için yaklaşık 36 Milyon TL ödemek, nasıl bir akıl tutulması, nasıl bir savurganlıktır. Bunu anlamak mümkün değil.
Sayın Gürün, Kamu kaynağını yanlış kullanmıştır. Muğla’mızın ve hemşerilerimizin parası çöp olmuştur.
Kamu,  zarara uğratılmıştır.  İşte klasik CHP Zihniyeti.
Sorumsuzluk, beceriksizlik, iş bilmezlik, savurganlık ve vizyonsuzluk eşittir CHP.
CHP’li Osman Gürün, bu süreçte oluşan kamu zararının hesabını Muğlalı hemşehrilerimize nasıl verecek?
Bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz.”dedi.

AdminAdmin