MİLAS
Giriş Tarihi : 14-07-2023 17:03

Milas'ta Camiler Çocuklarla Şenlendi  

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Milas’ta da 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü Yaz Kur’an Kursları başladı.

Milas'ta Camiler Çocuklarla Şenlendi  

Milas İlçe Müftülüğünden yapılan açıklamada;

Yaz Kur’an kurslarımız hayırlı nesiller yetiştirmemize katkı sağlamaktadır. Gözümüzün nuru evlatlarımız camilerde Kur’an ve Peygamberimiz’in örnek hayatıyla buluşuyor. İbadet, itikat, ahlakı, anne babaya hürmeti ve insanlara saygı- sevgi gösterme gibi ahlaki erdemleri öğreniyorlar.          

Caminin huzur veren ortamında Kur’an’ın bereket iklimiyle ruhlarına iman, hakikat ve merhamet tohumları ekecekler. O tohumlar filizlenecek, boy verecek ve huzur bahçelerine dönüşecek. Ve o bahçe, yarının yollarında çocuklarımıza istikamet verecek. Onlar için manevi bir sığınak olacak. Darda kaldıklarında gönüllerine ferahlık verecek. Sıkıntılarına, dertlerine onun ışığında çare arayacaklar. Musibetle karşılaştıklarında onunla teselli bulacaklar. Bizler de “ağaç yaşken eğilir” bilinciyle onlara erken yaşta bu imkânı sağlamış olmanın kıvancını yaşayacağız. Bizler göz aydınlığı yavrularımızı en kıymetli azıkla yani; takva şuuruyla geleceğe hazırlamış olmanın mutluluğunu yaşarken onlar bu şuuru camilerimizde öğrenip, hayatlarında uygulayacaklar.                       

Milas ilçe Müftü vekili Mustafa ÖNALIR Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrencileri ziyaret edip, Cumhuriyet Camii ve Zeki YILDIZ Kur’an Kursu’nda eğitim gören 150 öğrenci ile cami bahçesinde kahvaltı programında buluşup, hocalarımıza ve emeği geçenlere teşekkür etti.

​​​​​​​

AdminAdmin