MİLAS
Giriş Tarihi : 08-09-2023 16:32

Milas Yağlı Zeytini AB'den Coğrafi İşaret Aldı

Milas Yağlı Zeytini AB'den Coğrafi İşaret Aldı

Milas Yağlı Zeytini AB'den Coğrafi İşaret Aldı

Türkiye’nin ilk ve tek zeytinyağı olarak Milas Zeytinyağına AB coğrafi işareti alan Milas Ticaret ve Sanayi Odası, bu kez sofralık lezzetlerden biri olan Milas Yağlı Zeytini'ne AB'den coğrafi işaret aldı.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, yöreye özgü sofralık bir ürün olan Milas Yağlı Zeytinine AB’den coğrafi işaret aldı. MİTSO’nun başvurusu üzerine gerekli incelememeleri yapan AB komisyonu Milas Yağlı Zeytininin AB coğrafi işareti başvurusunu AB’nin Resmi Gazetesinde yayınlamıştı. Üç ay içinde bir itiraz gelmemesi üzerine bugün itibari ile Milas Yağlı Zeytini de AB coğrafi işareti aldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Tebrik Etti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Milas Yağlı Zeytinin Türkiye'de AB'den coğrafi işaret alan 14. ürün olduğunu söyleyerek, bu başarı için MİTSO Başkanı Reşit Özer ve yönetim kurulunu, çalışma arkadaşlarını tebrik etti.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) 2020 yılında, adeta bir imkansızı başararak Milas Zeytinyağına Avrupa Birliğinden coğrafi işaret almayı başardığını hatırlatan MİTSO Başkanı Reşit Özer, şimdi de sofralık bir ürün olan Milas Yağlı Zeytinine AB coğrafi işareti alıyor. MİTSO’nun 4 Ağustos 2020 tarihinde AB’ye yaptığı başvuru üzerine Milas Yağlı Zeytinine coğrafi işaret almanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını anlattı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas Yağlı Zeytininin AB coğrafi işareti almasının hem MİTSO adına, hem Milaslı üreticiler adına, hem de Türkiye adına gurur verici bir gelişme olduğunu belirterek “Sevinçliyiz, gururluyuz. Türkiye’nin ilk ve tek zeytinyağı olarak Milas Zeytinyağına AB coğrafi işareti almayı başarmıştık. Şimdi de Yağlı Zeytinimiz AB coğrafi işareti aldı. Yağlı Zeytinimize aldığımız AB coğrafi işaretimiz üreticilerimiz için, Milaslılar için ve ülkemiz için hayırlı olsun” dedi.MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer Milas Yağlı Zeytininin yanısıra Milas Çekişke Zeytini için de AB’ye başvuruda bulunduklarını belirterek “Çekişke zeytinimizden de umutluyuz. AB’nin coğrafi işaretlerle ilgili komisyonunda bu tür başvurular çok ayrıntılı bir şekilde inceleniyor ve bu da zaman alıyor. Şimdi sırada Türkiye’den coğrafi işaret aldığımız diğer ürünlerimiz de var. Onlar için de AB’ye başvuruda bulunacağız” dedi.

AdminAdmin