MİLAS
Giriş Tarihi : 24-02-2023 11:52

Milas Güllük’teki Açık Artırmada 620 bin TL Toplandı

Muğla balıkçıları, Türkiye için “Tek Yürek” dayanışması kapsamında ağlarını depremden etkilenen vatandaşlara yardım amacıyla denize attı

Milas Güllük’teki Açık Artırmada 620 bin TL Toplandı

İlimizdeki büyük ve küçük balıkçılar ile su ürünleri kooperatiflerinin katıldığı kampanyada tutulan balıklar, Bodrum Gündoğan ile Milas Güllük Balıkçı Barınaklarında düzenlenen iki ayrı mezatla satışa sunuldu. Bodrum’daki satışta toplam 22 bin 410 TL gelir elde edilirken, Milas Güllük’teki açık artırmada ise 620 bin TL toplandı.

Muğla balıkçıları, “Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzede vatandaşlarımız için harekete geçti. Bodrum ve Milas’ta gerçekleştirilen açık artırma ile elde ettikleri geliri deprem bölgelerinde kullanılmak üzere AFAD’a bağışladı. Açık artırmada en yüksek rakam bir kılıç balığı için verildi. Üç ayrı bağışçı balık için 50’şer bin TL ödeyerek deprem bölgelerine bağışta bulundu. Artırmaya telefonla katılanlar arasında İzmir İhracatçılar Birliği Başkanı da vardı.

İlk mezat, Bodrum Gündoğan Balıkçı Barınağında düzenlendi. Gerçekleştirilen açık artırmada, su ürünleri kooperatiflerinin başkan ve üyeleri ile balıkçılar da hazır bulundu.

İkinci mezat ise Milas Güllük Balıkçı Barınağında gerçekleştirildi. Milaslı balıkçıların ve su ürünleri sektörü temsilcilerinin de hazır bulunduğu mezatta konuşan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla’nın gösterdiği duyarlılığın kendilerini çok duygulandırdığını belirterek “Hiçbir vatandaşımız, yaşanan felakete sessiz ve duyarsız kalmadı. Bugün de Muğla balıkçıları çok anlamlı bir bağış için bir araya geldi. Balığın insan hayatı için önemini biliyorduk ama bugün balık bizim için çok daha büyük bir anlam kazandı. İnanıyorum ki bizim milletimiz el birliği ile yaralarını saracaktır” diye konuştu.

​​​​​​​

AdminAdmin