MİLAS
Giriş Tarihi : 09-04-2023 16:14   Güncelleme : 09-04-2023 16:16

Milas Belediyesinde Yeni Komisyon Üyeleri Belirlendi

​​​​​​​Milas Belediye Meclisi 2023 yılı Nisan ayı olağan meclis toplantısı, 7 Nisan Cuma günü gerçekleştirildi. 7 ana, 4 ek gündem maddesi, 18 Plan ve Bütçe Komisyonu raporu ile 13 İmar Komisyonu raporunun görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısı öncesi, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, belediyenin son 1 aylık çalışmalarını özetledi.

Milas Belediyesinde Yeni Komisyon Üyeleri Belirlendi

Milas Belediye Meclisi, 7 Nisan Cuma günü Nisan ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Saat 14.30’da Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda başlayan meclis toplantısında, . 7 ana, 4 ek gündem maddesi, 18 Plan ve Bütçe Komisyonu raporu ile 13 İmar Komisyonu raporunun görüşüldü.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlerde milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa eden AKP’li meclis üyesi Hasan Çemrek ile MHP’li meclis üyesi Mevlüt Kiriş’in yerine; Bülent Mutlu ve Devrim Yaşar Varoğlu göreve başladı.

Milletvekilliği aday adaylığı için meclis üyeliği görevinden istifa eden Mevlüt Kiriş, meclis üyelerine yönelik bir konuşma gerçekleştirerek başarılı bir çalışma dönemi için teşekkür ederken, göreve başlayan Bülent Mutlu uyum içinde çalışma temennisinde bulundu.

Meclis toplantısı öncesi Milas Belediyesi’nin birimleri hakkında bilgi veren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, son 1 ayda yürütülen faaliyetleri özetledi. Milas Belediyesi’nin hiçbir ayrım gözetmeden 132 mahallede yaşayan 147 bin vatandaşına eşit ve etkin hizmet sunduğunu kaydeden Tokat, doğalgaz konusunda da önümüzdeki günlerde bir toplantı yapılacağını dile getirdi.

 

Meclisin ilk gündem maddesinde 2022 Mali Yılı Denetim Komisyon Raporu ile ilgili meclise bilgi verildi. Rapora göre; Milas Belediyesi’ne bağlı müdürlüklerde gerçekleştirilen denetimlerde hiçbir olumsuzluk tespit edilmezken, komisyonun tespit ettiği öneriler meclise sunuldu. 2023 yılı Nisan ayı olağan meclis toplantısında; görev süresi sona eren bazı komisyon üyeliklerine yeni görevlendirmeler yapıldı. Meclis kararına göre; Encümen üyeliklerine Cemil Zeybek, Mehmet Tiryaki, Ali Kurt görevlendirildi. Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine ise Hüseyin Çöllüoğlu, Cenk Şimşek, Tecaettin Yıldız, Sinan Erbey, Devrim Yaşar Varoğlu görevlendirildi. İmar Komisyonu’na ise Gülşen Gökçe, Ece Gülen, Bülent Mutlu, Gürsel İnce, Sinan Yılmaz görevlendirildi. İçkili Yerler Belirleme Komisyonu üyeliğine ise Cüneyt İlter, Hüseyin Çöllüoğlu, Osman Balcı, Ali Kurt, İlhan Şimşek görevlendirildi.

 

 

AdminAdmin