MUĞLA
Giriş Tarihi : 03-03-2023 15:53   Güncelleme : 03-03-2023 18:43

METE MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI İÇİN İSTİFA ETTİ

METE MİLLETVEKİLİ  ADAY ADAYLIĞI İÇİN İSTİFA ETTİ

 

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, 2023 genel seçimlerinde Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Mete, “2016 Yılından bu yana sürdürdüğüm kutlu davamın Muğla İl Başkanlığından 2023 Genel Seçimleri’nde Millet Vekili Aday Adayı olmak için görevimden ayrılıyorum.” dedi.

 

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, il başkanlığı binasında partililerle birlikte düzenlediği basın toplantısında 2016 yılından beri yürüttüğü görevinden Milletvekili aday adayı olmak için ayrıldığını açıkladı.

Mete, 22 yıldır milletimizin derdi ile dertlenen, ülkeyi muassır medeniyet seviyesine ulaştırmak için cansiperane çalışan, dünyada mazlumun yanında durup zalime karşı duran, İslamın bayraktarlığını yaparak mahsun Müslüman halklarının sesi olan bu davanın neferi olmaktan hep onur ve gurur duyduğunu söyledi.

"Rabbim bize öyle bir lider ile çalışmayı nasip etti ki, onun liderliğinde kutlu davamız için bir nebzede olsa karınca gibi su taşıyanı olmaya çalıştık." diyen Mete, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanım hep bize benlikten uzak olmayı, davanın önceliğini, gayreti, milletin menfaatlerini ve bu şuura yakışacak koltuk sahipleri olmayı öğütledi. Milletimizi her şeyin üzerinde tutarak sürdürdüğümüz görev sürecimizde her daim şairin dediği gibi “Gayemiz şahıs değil, şahısta tecelli eden dava” şiarıyla üzerimize düşeni yapmaya çalıştık.

“PARTİMİN TALİMATLARI DIŞINDA HİÇ HAREKET ETMEDİK”

Liderimizin ve partimizin çizgisinden hiç ayrılmayarak tarafımıza tevdi edilen her görevi hakkıyla yapma gayreti içinde bulunduk. Bu davanın bir üyesi olarak başladığım siyasi yaşamımda uzun yıllar vesayetin kırılmadığı dönemlerde Marmaris İlçe Başkanı olacaksın dendi gururla bu kutlu görevi uzun yıllar ifa etmeye çalıştık. Dinlen dendi üye olarak koşturduk. Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevi tevdi edildi başımızın üstünde tutarak taşımaya gayret ettik. Ancak Liderim, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Partimin talimatları dışında hiç hareket etmedik. Biz bir teşkilatçı olarak hamd olsun hiç görev talep etmedik verilen görevi de hiç reddetmedik.

Hep gururla söylerim Rize’ye çayı getiren bir Muğlalıdır. Evet iyi bir ziraatçı olan Muğlalı Zihni Derin benim ata topraklarımın en önemli geçim kaynaklarından biri olan çayı Rize ile buluşturmuştur. Rabbim de uzun yıllar benim bu topraklara hizmet etmemi sağlamıştır. Ne mutludur ki ata topraklarımın ahdi vefasını bir nebzede olsa bu kadim topraklarda taşımama Liderim ve partim vesile olmuştur. Uzun yıllardır sürdürdüğüm görevim boyunca başta ülkemiz olmak üzere Muğla’mızda hep beraber çok mutlu günlere de  içimizi yakan acılara da birlikte şahit olduk. Hep beraber sevinirken hep beraber acılarımızı dindirmek için mücadele ettik. Ancak muhteviyatı ne olursa olsun yaşadığımız tüm gelişmeler bizim Muğlalı kardeşlerimizle daha sıkı muhabbetimize, kenetlenmemize, derin bağlar kurmamıza vesile oldu.

“BU DAVAYA OMUZ VEREN TÜM TEŞKİLATA TEŞEKKÜR EDERİM”

Görev yaptığımız sürece istemeden kırdığımız, üzdüğümüz, kalbini ferahlatamadığımız kardeşlerim varsa haklarını helal etmelerini istirham ediyorum. Benim ufakta olsa bir hakkım geçmişse hakkımı helal ediyorum. Görev sürem boyunca nazımızı çeken başta ailem olmak üzere bu davaya omuz veren tüm teşkilat arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Hiç yüzümü eğdirmeyen bu güzel insanlarla çalışma fırsatı veren Rabbime şükrediyorum.

“MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLMAK İÇİN GÖREVİMDEN AYRILIYORUM”

Bu gün huzurunuzda; Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanımız Sayın Erkan Kandemir’in muvafakatiyle 2016 Yılından bu yana sürdüğüm kutlu davamın Muğla İl Başkanlığından 2023 Genel Seçimleri’nde Millet Vekili Aday Adayı olmak için görevimden ayrılıyorum. İnşallah bu süreç hepimiz için hayırlı olacaktır. Şu dakikadan itibaren teşkilatımın bir neferi olarak Türkiye Yüzyılı için 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri yolunda emirlerindeyim.”

AdminAdmin