Menteşe Belediyesi ve Yunanistan’ın Simi Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen “İki Yaka Tek Sofra” Festivali, Simi’de başladı. Olumsuz hava koşulları ve bölgede yaşanan depremler nedeniyle ertelenen Menteşe ziyareti, festival programı kapsamında yeniden planlandı.
Festivalde, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’a, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt eşlik etti. İki gün süren festival kapsamında, gastronomi, müzik ve geleneksel dans etkinlikleri düzenlenerek iki halk arasındaki dostluk bağlarının güçlendirilmesi hedeflendi. Festivalde, Muğla’nın yöresel lezzetleri Simi’de tanıtıldı.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, etkinlikle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:
‘’Simi Belediye Başkanı Sayın Eleftherios Papakalodoukas’ın daveti üzerine ‘İki Yaka Tek Sofra Festivali’ için Menteşe Belediye Başkanımız Gonca Köksal ve Datça Belediye Başkanımız Aytaç Kurt ile birlikte Simi’deyiz. Ege’nin iki yakası arasında kültürel bağı ve dostluğu sürdürmek için iş birliklerine devam edeceğiz.’’
Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal ise şunları söyledi:
‘’İki gün süren festivalde, Muğla’mızın yöresel lezzetlerini komşularımıza tanıtarak, Ege’nin iki yakasından müzik ve danslarla kültürel bağlarımızı güçlendirdiğimize inanıyoruz. Ege’nin iki yakasında ortak kültürümüzü yaşatmaya devam edeceğiz.’’
Festival kapsamında, Menteşeli aşçılar tarafından katılımcılara keşkek, Muğla köftesi ve çöp şiş ikram edildi. Program, Türk-Yunan ezgilerinden oluşan konser ve Muğla Zeybeği gösterisiyle sona erdi.