GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-12-2023 14:19

LİMAK SİT VE ORMAN ALANINA 5 YILDIZLI OTEL YAPACAK

LİMAK SİT VE ORMAN ALANINA 5 YILDIZLI OTEL YAPACAK


Limak şirketinin Bodrum’da 49 yıllığına tahsis hakkı kazandığı sit ve orman alanına 5 yıldızlı otel yapmak için ÇED sürecini başlattığı öğrenildi.
  
Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Limak tarafından orman ve sit alanında yapılması planlanan Turizm Konaklama Tesisi Projesi için ÇED süreci başlatıldı.
Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş, ilçeye bağlı Kızılağaç Mahallesi Gerenkuyu mevkiinde 36 bin 220,89 metrekarelik ormanlık alanda yapmayı planladığı “Turizm Konaklama Tesisi” projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) dosyasını 4 Aralık’ta Muğla Valiliği’ne sundu. 
Orman ve sit alanı olarak geçen proje alanı için 8 Aralık’ta ÇED süreci başlatıldı.
49 YILLIĞINA TAHSİS HAKKI KAZANDI
ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından “Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsisi” kapsamında ihalesi yapıldı ve yatırımcı Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ihaleyi kazandı. Buna göre şirket, projeyi yapmak üzere 49 yıllığına tahsis hakkı kazandı.
214 ODALI % YILDIZLI OTEL YAPILACAK
Şirket, 354 milyon lira yatırımla 312 ada 1 parselde bulunan 36 bin 220,89 metrekarelik araziye 214 odalı, 5 yıldızlı otel yapmayı planlıyor. 
Turizm tesisinde konaklama birimlerinin yanı sıra; havuzlar, ana restoranlar, alacarte restoranlar, lobi bar, havuz barı, fitness, sauna, spa, teknik alanlar, depo ve idari ofisler gibi birimler yer alacak.

AdminAdmin