MUĞLA
Giriş Tarihi : 07-05-2023 17:35

Korolar Şenliği Ödül Töreni İle Sona Erdi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iş birliğinde, bu yıl ilk kez düzenlenen Muğla Korolar Şenliği, ödül töreniyle sona erdi.  

Korolar Şenliği Ödül Töreni İle Sona Erdi

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen kapanış ve ödül törenine; İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Yıldız, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülce Coşkun Şentürk, Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İsmail Sınır, Onur Konuğu Dr. Öğretim Üyesi Salih Aydoğan, İlçe Müdürü İdris Kömürcü, öğretim üyeleri, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ve Muğla Bilim ve Sanat Merkezi yürütücülüğünde gerçekleştirilen Muğla Korolar Şenliği, 6 oturum halinde 2 gün sürdü. 26 okul korosunun yer aldığı şenlikte, öğrenciler müzik performanslarını sergileme imkânı bulurken dinleyicilere eşsiz bir müzik ziyafeti sundu.

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi müzik bölümü korosunun konseri ile başlayan ödül töreninde, kapanış konuşmasını İl Müdürümüz Emre Çay yaptı. Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen Korolar Şenliği'nin Muğla'da bir ilk olduğunu ifade eden İl Müdürümüz Emre Çay, "Etkinliğimizi bugün noktalıyoruz. Üniversitede müzik eğitimi alan öğrencilerimiz ile müzik öğretmenlerimiz rehberliğinde okul korolarında görev alan öğrencilerimizin yeteneklerini sergileme olanağı bulduğu şenlikte, çocuklarımızın ve gençlerimizin müziğe olan ilgisini artırmayı, müzik ve koro eğitimine dikkat çekerek farkındalık oluşturmayı amaçladık. Etkinliğe, tüm ilçelerimizden toplam 26 okul koromuz katıldı. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum, onlar için önemli bir tecrübe olduğunu ve dinleyiciler için de güzel bir anı olarak kalacağını ümit ediyorum. Bu süreçte üniversitemizin imkânlarını bize açan Rektörümüz Sayın Turhan Kaçar ve Eğitim Fakültesi Dekanımız Sayın Özgür Yıldız'a, şenliğin koordinasyonunda görev alan Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ve Muğla BİLSEM öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve katılım gösteren tüm okul ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum." sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından şenliğe katılan korolara, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Yıldız, İl Müdürümüz Emre Çay ve protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi. Program, şenliğe katılan okul korolarının protokol ve dinleyicilerle salonda hep birlikte seslendirdiği "Bir Dünya Bırakın Biz Çocuklara" şarkısı ile sona erdi.

​​​​​​​

AdminAdmin