MUĞLA
Giriş Tarihi : 15-01-2024 17:38

KONUTLARIN TURİZM AMAÇLI KİRALANMASI KANUNU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KONUTLARIN TURİZM AMAÇLI KİRALANMASI KANUNU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

 

 

1c4-7fff-28c6-790e-e94cc8e8b64b">turizm" class="taglink" title="Turizm Haberleri">Turizm Amaçlı Kiralanacak Konutların Belgelendirmesine  ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca hazırlanan konutların  turizm amaçlı kiralanması faaliyetlerinin düzenlenmesine ilişkin yönetmelik 28 Aralık 2023 tarihi itibariyle Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. 

“Airbnb Yasası” olarak bilinen ‘Konutların Turizm Amaçlı Olarak Kiralanması Kanunu’ 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde villa turizmi ve konutların tek seferde 100 gün veya 100 günden daha kısa süreyle turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin usul ve esasların belirlendiği yönetmelik konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.  15 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirilen toplantıya MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Toprak, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Filiz Karacaağaç, Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası Ziya Ercan, Muğla Diş Hekimleri Odası Doruk Alp, kurum müdürleri ve yetkilileri katıldı. 

 

MUTSO meclis toplantı salonunda düzenlenen toplantıda İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Nihan Daban tarafından konutların turizm amaçlı kiralamasına ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Toplantıya katılım yoğun oldu. 

AdminAdmin