MARMARİS
Giriş Tarihi : 03-05-2023 11:25

Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi istihdam ve turizme katma değer sağlayacak

Marmaris’e ve Türkiye turizmine yaz kış daimî katma değer üreten bir işletme olması hedeflenen ‘Kızılbük Thermal Wellness Resort’ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan aldığı ÇED raporu ile inşaatına kaldığı yerden hız kesmeden devam ediyor. 

Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi istihdam ve turizme katma değer sağlayacak

Türkiye’nin en önemli turizm yatırımlarından biri olan Kızılbük Thermal Wellness Resort otel ve devre mülk projesi, tamamlandığında 4 mevsim misafirlerini ağırlayarak bölge turizmine büyük bir hareketlilik getirecek. Her şey dahil konseptli olmayan içerisinde sadece 7 adet ticari ünitesi ile misafirlerine hizmet edecek tesiste yaz kış konaklayacak olan Kızılbük Thermal Wellness Resort misafirleri, Marmaris ve İçmeler esnafı için de önemli bir gelir kaynağı haline gelecek. Bölgenin en büyük işgücü kaynağını turizmin oluşturduğunu belirten Kızılbük GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, projenin işgücüne getireceği katkılarla ilgi şu bilgileri verdi: “2022 yılı İŞKUR verilerine göre Muğla ilinde işe yerleştirilen meslekler sıralamasında 19.132 kişi ile Turizm ve Otelcilik alanındaki meslekler ilk sırada yer alıyor. Yıl boyu Muğla’da işe yerleştirilen tüm meslekler arasında turizm meslekleri yüzde 77,7 paya sahip. Bu rakamlar da bize ilimizin istihdam oranında turizmin ne kadar büyük bir rol oynadığını gösteriyor. Dolayısıyla turizme yapılan her yatırım bölge halkının işgücüne katılımına, gençlerin meslek edinimine yapılan yatırım olarak görülmeli.  Biz de bu anlayışla Marmaris’te bölge halkına istihdam sağlayacak, üstelik sadece yaz sezonunda değil yılın 365 günü açık olacak termal tesis anlayışıyla her mevsim iş devamlılığı sunacak bir proje ile geliyoruz." 
Provokasyonlara geçit verilmedi
Projenin haksız engellemelere maruz kaldığını ancak yakın zamanda ÇED Raporunu alarak inşaata devam edildiğini belirten Mahmut Sefa Çelik, konuyla ilgili şöyle konuştu: “Bu yıl açmayı planladığımız tesisimizde maalesef bölge halkını temsil etmeyen küçük bir grubun haksız provokasyonları nedeniyle erteleme yaşandı. Dolayısıyla bu gecikme yalnızca biz ve yatırımcılarımızın değil Marmaris ve turizmin kaybı oldu. Ancak biz engellere takılmadan tüm hızımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ÇED raporumuzu alarak inşaatına devam ettiğimiz, Marmaris’e ve Türkiye’ye yaz kış daimî katma değer üreten bir işletme hedefiyle yola çıktığımız projemiz tamamlandığında, 2 bin kişiye direkt, 3 bin kişiye de dolaylı istihdam sağlayacağız. Bütün yaşadığımız provokasyonlara rağmen satış rekorları kıran projemizle piyasadaki devre mülk algısını Sinpaş güveniyle değiştirmekten dolayı da mutluyuz” dedi. 
Gayrimenkulün ülkemizde güvenilir ve önemli bir yatırım aracı olmaya devam ettiğini vurgulayan Çelik: “Piyasa değerlendirmeleri projemizin tamamlandıktan sonra 4 yıl içinde kendini amorti edeceğini gösteriyor. Ayrıca Türk halkının yatırım alışkanlıkları üzerinden hareketle, çeşitli yatırım kalemleriyle yaptığımız karşılaştırma tablosuna bakıldığında; görülüyor ki projemizi satışa açtığımız tarihten (Temmuz 2020) bu yana ortalama devre mülk fiyatımız %472 kazanç sağlarken, güçlü yatırım enstrümanı olarak bilinen dolar %179, euro %174, altın ise %151 kazanç sağlamışlardır. Kazanç yönündeki bu güçlü artış, bilinçli yatırımcıların projemize olan ilgisini artırmaktadır” dedi. 
Kongre merkezi yurt içi ve yurt dışından misafir çekecek
Kongre ve konferansların çok sayıda misafiri aynı anda ağırlayarak önemli bir network oluşturduğunun ve bölgenin tanıtımına da katkı sunduğunun altını çizen Çelik: “TÜRSAB verilerine göre 2023 yılı ocak ayında ülkemize gelen yabancı ziyaretçi sayısı 2 milyon 5 bin 967 bin kişiye yükselerek, sayıda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 56’lık bir artış yaşanmış. 2023 yılı ocak ayında Muğla’ya gelen yabancı ziyaretçi sayısı ise 6.516 kişi olup, bir önceki yıla göre yüzde 370,47 oranında artmış. Bu sayının hem yerli hem de yabancı turist açısından Marmaris’in sunacağı katkılarla artmaması için hiçbir sebep yok. Marmaris, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel yapılarıyla yurt içi ve yurt dışında cazibe merkezi olan bir lokasyon. Otel projemizde yer alan kongre merkezi ile pek çok kongre ve konferansa ev sahipliği yaparak İçmeler’de yurt içi ve yurt dışından misafirleri ağırlamayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

AdminAdmin