MUĞLA
Giriş Tarihi : 12-03-2023 12:59

‘Kızılbük Thermal Wellness Resort’ Bakanlıktan ÇED raporunu aldı

Kızılbük GYO tarafından Marmaris İçmeler’de inşa edilen Kızılbük Thermal Wellness Resort otel ve devre mülk projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'dan ÇED raporu alındı. Marmaris’e yapılacak büyük yatırıma provokasyon amaçlı açılan davalara cevap olarak ÇED raporunu da alan marka 400 milyon dolarlık yatırımını tamamlandığında, Marmaris’e 2 bin kişilik kalıcı istihdam sağlarken, İçmeler’i tüm yıl boyunca turizm merkezi haline dönüştürecek.

‘Kızılbük Thermal Wellness Resort’ Bakanlıktan ÇED raporunu aldı

Yarım asırlık gayrimenkul deneyimini Kızılbük GYO ile turizme taşıyan Sinpaş Grubu’nun, Marmaris İçmeler'deki Kızılbük Thermal Wellness Resort projesine ilişkin ÇED kararı süreci tamamlandı. Proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 10.03.2023 tarihinde “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verildi.

Bölge halkına 2 bin kişilik direkt istihdam

Türkiye’nin en önemli turizm yatırımlarından biri olan Kızılbük Thermal Wellness Resort otel ve devre mülk projesinin hem sosyal hem ekonomik anlamda Marmaris İçmeler’e büyük canlılık getirmesi bekleniyor. Projenin her şey dahil konseptli olmaması ve içerisinde sadece 7 adet ticari ünite olması sebebiyle, tesiste konaklayacak binlerce kişi Marmaris ve İçmeler esnafına kış döneminde de katma değer sağlayarak bölgeye büyük hareketlilik getirecek. Marmaris’e ve Türkiye’ye yaz kış daimi katma değer üreten bir işletme olması hedeflenen proje tamamlandığında, 2 bin kişiye direkt, 3 bin kişiye de dolaylı istihdam sağlanması öngörülüyor.

Hem deniz hem termal bir arada

Kızılbük Thermal Wellness Resort, Türkiye’nin en önemli tatil destinasyonlarından biri olan Marmaris'in en seçkin bölgelerinden İçmeler-Kızılkum'da yer alıyor. Sinpaş imzalı projede devremülklerin yanı sıra otel, kongre merkezi, 7 bin 485 m2 alana sahip termal wellness merkezi, 10 bin 500 m2 büyüklüğündeki su parkı da yer alıyor.

Kendi bünyesinde bulunan thermal tesisi ve donatıları sayesinde yaz kış hizmet verecek olan tesis, otelin yanında devre mülk üniteleri ile bölgede farklılaşan bir konsepte sahip olacak. Projenin devre mülk etabı konut statüsünde olup tüketicisine ömür boyu sahiplik sağlayan tapu teslim ediyor.

AdminAdmin