MUĞLA
Giriş Tarihi : 16-12-2023 21:16

Kazakistan’ın Bağımsızlığının 32. Yıl Dönümü Kutlandı

Kazakistan Cumhuriyetinin Bağımsızlığının 32. Yıl Dönümü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde öğrenim gören Kazak öğrencilerin yoğun katılımıyla kutlandı. Kutlamada, dombra, dans gösterileri, halat çekme yarışı, bilek güreşi ve şarkılarla öğrenciler bağımsızlığın tadını çıkardı.

Kazakistan’ın Bağımsızlığının 32. Yıl Dönümü Kutlandı

MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sülün, “Bağımsızlığımızın ebedi olmasını, geleceğimizin huzur ve barış içinde geçmesini dileyerek aynı köklere sahip olduğumuz kardeş Kazak halkının, Kazakistan’ın bağımsızlığının 32. yılını en kalbi duygularımla kutluyorum. Varlığımız, birliğimiz ve dirliğimiz daim olsun” dedi.

MSKÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Gökçe, “Aynı köklere sahip olduğumuz Kazak halkı, tarih boyunca zor dönemler yaşamış, dili, dini ve kültürü unutturulmaya çalışılmıştır. Ancak Kazak halkının özgürlüğe düşkünlüğü, vatan sevgisi ve asil ruhu sayesinde ülkesini, dilini, dinini ve geleneklerini korumayı başarmıştır” dedi.

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ekrem Ayan, “Kardeş Kazakistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 32. Yıldönümü kutlu olsun. Bağımsızlık, paha biçilmez bir mutluluktur. Biliyoruz ki bağımsızlık ve eşitlik bir milletin kazanabileceği en büyük değerdir. Kazakistan’ın bağımsızlığı da her şeyden önce Kazak halkının yüksek hayallerinin ve cesaretinin sonucudur.” dedi.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Reşat Ünal, Uluslarasılaşma anlamında Üniversitemizin Kazak öğrenciler için her gün daha da tercih edilmesinden memnuniyet duyulduğunu, dost ve kardeş Kazakistan ile işbirliği yapmaktan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak memnuniyet duyulduğunu söyledi. Kazakistan Bağımsızlık Günü kapsamında bu organizasyona katkı sunan başta Prof. Dr. Ekrem Ayan olmak üzere herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

Üniversite de öğrenim gören Kazak öğrencileri temsilen konuşan Aydana Sakalova, “Anavatanımızdan uzak olduğumuz yerlerde de onu ihtişam ve güzellikle aydınlatalım. Her birimiz Kazakistan adı verilen büyük bir geminin birer parçasıyız” dedi.

 Kutlama, Ata Meken şarkısı eşliğinde bütün öğrencilerin dans etmesiyle sona erdi.

AdminAdmin