FETHİYE
Giriş Tarihi : 06-07-2023 11:43

Kaymakam Karaman “Hanutçulukla Mücadelemiz Sürüyor”

Kaymakam Karaman “Hanutçulukla Mücadelemiz Sürüyor”

Kaymakam Karaman “Hanutçulukla Mücadelemiz Sürüyor”

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, tüm turistik merkezlerin ortak sorunu olan hanutçuluk konusunda bu yılda kesin kararlılıkla mücadele edildiğini  belirtti.İş yeri sahiplerini ve çalışanlarını uyaran Kaymakam Karaman, “Hanutçuluktan ceza yiyen esnaf kesin cezayı yiyecektir” diye konuştu.

Fethiye’de turizm merkezlerinin ortak sorunlarından birisi olan hanutçuluğa karşı savaş  bu yılda devam ediyor. Turizm sezonunun başlaması ile birlikte işletmecileri ve çalışanları uyaran Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, hanutçuluk hakkında kararımız kesin. Hanutçuluktan ceza yiyen esnaflarımızın iş yerleri kapandığında bizde üzülüyoruz. Ama turizm sektörünün gelişmesi ve canlanması adına bu tür uygulamaların yapılması gerekiyor. Onun için herkes dikkatli olsun” ifadelerini kullandı.
Hanutçuluğa karşı bu yıl da savaşın devam ettiğini i söyleyen Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, “Hanutçuluk hakkında toplantımızda değerlendirmede bulunduk. Bu durum tüm turizm beldelerinde karşılaştığımız bir sorun. Bu konuyla ilgili valilik tarafından alınan kararlar mevcut. Bu kararlar hala geçerliliğini koruyor. Hanutçulukla mücadele konusunda esnafımızın da bize destek olmasını bekliyoruz. Arkadaşlarımız sahada gerekli denetimleri yapıyorlar. Sivil ekipler de yaz boyunca sahada çalışmalarını devam ettirecekler. Bizler vatandaşların bu durumlarla karşı karşıya kaldıklarında kaymakamlık birimini ve ihbar hatlarını aramalarını rica ediyoruz. Gerekli tedbirleri alacağız. Bu durumda belediyeye de büyük görev düşüyor. Bu konuyla ilgili komisyon birimlerimizi de güncelledik. Yaz boyu bu duruma müsaade etmeyeceğiz” dedi.

AdminAdmin