EĞİTİM
Giriş Tarihi : 24-11-2023 13:47

Kaymakam Böke'den Öğretmenler Günü kutlaması

Kaymakam Böke'den Öğretmenler Günü kutlaması

 

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, bir mesaj yayımlayarak 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.
Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:
" Büyük Önder Atatürk’ün 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği 24 Kasım Öğretmenler Gününü coşkuyla kutluyoruz.
Dünyanın en kutsal mesleklerinin başında gelen öğretmenlik, büyük emek isteyen, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetiştirilmesinde, vatanını, milletini seven, doğruyu, güzeli ve iyiyi öğreten, ilim irfanı kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan değişimin, gelişimin anahtarı durumundadır.
Öğretmenlik; hiçbir maddi bedelle ölçülemeyecek kadar emek, şefkat ve fedakârlık gerektiren, sadece okul ve sınıf ortamında zilin çalmasıyla başlayıp bitmeyecek değerli bir meslektir.
Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin becerinizin ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister. Yeni nesli, bu özellik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir” sözüyle öğretmenlerimizin üstlendiği sorumluluğun önemine dikkat çekerek, öğretmenlerimize duyduğu güveni ifade etmiştir.
Öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği yıllarca ifa edip sevgiyle, emekle, özveriyle, sabır ve hoşgörüyle öğrencilerini yetiştiren öğretmenlerimize, ülkemizin en ücra köşesinde dahi büyük fedakarlıklar göstererek eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren istikbalimizin mimarı olan öğretmenlerimize ne kadar minnet duysak az gelir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi ve bu kutsal görevi yerine getirirken şehit düşen ve hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere yol gösteren sevgili öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum."

AdminAdmin